Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ποιήματα Ψυχής του Ανέστη Μωυσιάδη & Μουσικές σελίδες των Νότη Μαυρουδή, Νένας Βενετσάνου, Γιώργου Τοσικιάν στο Πνευματικό Κέντρο

  ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
 Ποιήματα Ψυχής του Ανέστη Μωυσιάδη  & Μουσικές σελίδες των Νότη Μαυρουδή, Νένας Βενετσάνου, Γιώργου Τοσικιάν στο Πνευματικό Κέντρο

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

  
Σάββας Χιονίδης: «Ο Ανέστης Μωυσιάδης, που άκουγε τις καρδιές των ανθρώπων, τώρα μέσω της ποίησης μιλά στις καρδιές τους»


Η βαθύτερη ομορφιά της μουσικής, του λόγου και των νοημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της Λογοτεχνικής - Μουσικής εκδήλωσης, για την παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας Ανέστη Μωυσιάδη, καρδιολόγου με τίτλο: "Διαδρομή. Ποιήματα, Σκέψεις, Μελωδίες", που διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.).


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων  και πλήθος κόσμου.


«Ο άνθρωπος που άκουγε τις καρδιές των ανθρώπων τώρα μέσω της ποίησης μιλά στις καρδιές τους» σημείωσε σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα και την πολύπλευρη προσφορά του Ανέστη Μωυσιάδη στην τοπική κοινωνία.


Επιπλέον, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλής Τσανικίδης. Με κολακευτικά λόγια για το βιβλίο και τον δημιουργό μίλησαν: η κα Πηνελόπη Τζιώκα - Ευαγγέλου: Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Συγγραφέας και ο κ. Νότης Μαυρουδής: Καθηγητής κλασσικής κιθάρας, Συνθέτης και Συγγραφέας.


Εμφανώς συγκινημένος, ο δημιουργός ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ, για τη διοργάνωση της βραδιάς, το κοινό για την ανταπόκριση και όλους τους συντελεστές του μουσικού μέρους της εκδήλωσης, ενώ διάβασε και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα ποιήματά του.


Η παρουσίαση πλαισιώθηκε μουσικά με τη συναυλία των: Νότη Μαυρουδή, Νένας Βενετσάνου, Γιώργου Τοσικιάν, "Κάθε μια νύχτα είναι μόνο μια σελίδα". Με όχημα την ποίηση, τα ιδιαίτερα ηχοχρώματα της φωνής της γνωστής ερμηνεύτριας - τραγουδοποιού Νένας Βενετσάνου, συνοδεία όπως προαναφέρθηκε του συνθέτη - κιθαριστή Νότη Μαυρουδή και του κιθαριστή Γιώργου Τοσικιάν εξέφρασαν τα όνειρα, τις ελπίδες της ψυχής και χειροκροτήθηκαν θερμά και παρατεταμένα από το κοινό.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου "Διαδρομή", που συνοδεύεται από CD, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στη ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ο πρόεδρος (Δημήτρης Σολδάτος), της οποίας ευχαρίστησε τον δημιουργό για την ευγενική του προσφορά.