Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κατερίνης, αύριο Τετάρτη στις 12 μ.
Στο πλευρό Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού και όλης της χώρας βρίσκεται ο
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας, καθώς με απόφαση του Δ.Σ., οι δημοτικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν αύριο Τετάρτη 27-01-2016, σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κατερίνης, από ώρα 12 μ. έως και το πέρας του ωραρίου.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στα αιτήματα των των κτηνοτρόφων και αγροτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για θέματα που αφορούν τη φορολογία και το ασφαλιστικό τους, ενώ ζητούν ουσιαστικά το δικαίωμα στην παραγωγή, στην ίδια τη ζωή».

Παράλληλα, όπως τονίζει: «Η απορύθμιση του ασφαλιστικού δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά μέσα από την ενημέρωση επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις συντονισμού και με άλλους κλάδους εργαζομένων, άνεργων συνταξιούχων και κάθε άλλης κοινωνικής ομάδας που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων και να συγκροτήσουμε κοινό μέτωπο και σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας Πανεργατικά-Παλλαϊκά χαρακτηριστικά».

Επιπλέον, ο σύλλογος καλεί τα μέλη του ώστε όλοι μαζί να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του κλάδου την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016. Όπως είναι γνωστό,  η ημέρα αυτή χαρακτηρίζεται ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.). από το πρωί έως και το πέρας του ωραρίου.

Πρόκειται όπως προαναφέρθηκε, για πανελλαδική διαμαρτυρία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στην οποία θα συμμετάσχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι ανά την Ελλάδα, με κύρια αιτήματα το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό, αλλά και την έντονη αντίδραση του κλάδου στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει "χέρι" στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Το σωματείο απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους για ευρεία συμμετοχή στην κινητοποίηση.