Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ C.I.O.F.F. ΕΛΛΑΔΑΣ

 Με πολυπληθή αντιπροσωπεία συμμετείχε η Πιερία στην ετήσια γενική συνέλευση του Ελληνικού τμήματος του CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Οργανισμών των Φεστιβάλ
Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 στα Ιωάννινα.
  Παρόντα τα μέλη της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και ιδρυτικά του CIOFF
Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Νικόλαος Δουκάκης και Δημήτριος Κωτίκας, καθώς και οι διοικητικοί εκπρόσωποι της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Ευάγγελος Γκούτζας (έφορος διεθνούς φεστιβάλ) και Νικόλαος Σπανός (έφορος εικαστικών), αλλά και το μέλος της Εστίας Περικλής Χατζηγιάννης.

  
Μετά το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου συμβουλίου από το πρόεδρο Απόστολο Γκατζόγια και την έγκριση του σώματος, ακολούθησε η εκλογή νέας διοίκησης του CIOFF Ελλάδας η οποία αμέσως μετά συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Απόστολος Γκατζόγιας (πρόεδρος), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (αντιπρόεδρος), Δημήτριος Κωτίκας (γεν. γραμματέας), Κωνσταντίνος Τσιμπίκης (ταμίας) και μέλη οι Ιωάννης Γαρνέλης, Ευάγγελος Γκούτζας, Ελευθέριος Κεχαγιόγλου.
  Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι Χρήστος Γκατζόγιας, Νικόλαος Δουκάκης και Κωνσταντίνος Τσώνης.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι τη χώρα μας στην παγκόσμια φεστιβαλιάδα που θα πραγματοποιηθεί από 28 Ιουλίου έως 18 Αυγούστου 2016 στο Μεξικό θα εκπροσωπήσει η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με χορευτικό, μουσικό και λαογραφικό σχήμα.


H TAYTOTHTA TOY CIOFF
  Το CIOFF είναι μια διεθνής πολιτισμική, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ). Το CIOFF που είναι επίσημος εταίρος της UNESCO ιδρύθηκε το 1970 στο Confolens της Γαλλίας και το χρέος του είναι η διασφάλιση, προώθηση και διάχυση του παραδοσιακού πολιτισμού και λαογραφίας. Η κατευθυντήρια  φιλοσοφία του: η ειρήνη είναι στα χέρια μας. Παράλληλα είναι διαπιστευμένο από την επιτροπή ανεκτίμητης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
  Τα μέλη του είναι τα εθνικά τμήματα των χωρών μελών. Αντιπροσωπεύουν τα φολκλορικά φεστιβάλ των χωρών τους, πολιτιστικούς φορείς, χορευτικά συγκροτήματα και φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται με οιανδήποτε μορφή λαϊκού πολιτισμού.
Οι στόχοι του είναι η φιλία μεταξύ των λαών όλου του κόσμου και η κατανόηση στο πεδίο των παραδοσιακών τεχνών και των παραδόσεων. Να υπηρετήσει τους σκοπούς της UNESCO στο τομέα του φολκλόρ. Να προωθήσει και να διαφυλάξει τις παραδοσιακές τέχνες και τις ερασιτεχνικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Να εμπλουτίσει την πολιτιστική, καλλιτεχνική και οργανωτική ποιότητα των φολκλορικών φεστιβάλ. Να ενθαρρύνει διεθνείς ανταλλαγές μεταξύ μελών στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Να υπηρετήσει την ιδέα της ειρήνης μέσα από τους παραπάνω στόχους.