Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχει πάντα ένα επίκαιρο μήνυμα, το οποίο
όσα χρόνια κι αν περάσουν θα επαναπροσδιορίζεται ανάλογα με τις καταστάσεις που
βιώνουμε ως λαός. Τα ανεξίτηλα σημάδια που άφησε η εξέγερση του Πολυτεχνείου στη σύγχρονη ιστορία έρχονται στην επιφάνεια και πάλι λόγω της πρωτοφανούς πολιτικο - οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με το τρίπτυχο “ψωμί-παιδεία-ελευθερία” να γίνεται πια ένα σύγχρονο σύνθημα.
Τη 17η Νοεμβρίου του 1974 για ακόμα μία φορά αποδείξαμε, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν τη στέρηση της ελευθερίας τους και πάντα έστω και την ύστατη στιγμή ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κοινό κίνδυνο. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την έμπρακτη απόδειξη, ότι στην Ελλάδα η Ελευθερία, η Δημοκρατία και η Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι ύψιστα αγαθά και όλοι μας οφείλουμε να τα προστατεύουμε με κάθε τίμημα, γιατί το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις αρχές και τις αξίες μας και να τις μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας. 
Το παράδειγμα των ηρώων του Πολυτεχνείου αποτελεί υπόμνηση της δικής μας ευθύνης να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για διαφύλαξη του δημοκρατικού κεκτημένου και διασφάλιση συνθηκών ειρήνης και ευνομίας για όλους.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου