Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

  Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, το Γραφείο Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της
Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, διοργάνωσε εκδήλωση για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου, αφιερωμένη στον τοπικό νεοφανή  Άγιο Γεώργιο τον Καρσλίδη, ο οποίος έζησε επί ένα περίπου έτος στο χωριό Κούκος Πιερίας, πριν εγκαταβιώσει οριστικά στην Σίψα της Δράμας.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε ως παιδικό αφηγηματικό εργαστήρι. Παρουσιάστηκε με γλαφυρό τρόπο ο βίος του Αγίου, με έμφαση στα παιδικά κυρίως χρόνια. Την παρουσίαση έκανε η γνωστή συγγραφέας παιδικών συναξαρίων Άννα Ιακώβου, η οποία και απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσε πληθωρικά το παιδικό κοινό.


Κατόπιν απέδωσε ύμνους από την ακολουθία του Αγίου Γεωργίου,  βυζαντινή χορωδία στελεχών του Γραφείου Νεότητας.


Τέλος, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου,  όλοι οι μαθητές τραγούδησαν το τραγούδι «Θέλω να γίνω Άγιος», με τη βοήθεια κατηχητριών.


Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος συνεχάρη την προσκεκλημένη ομιλήτρια για την παρουσίαση, καθώς και όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου «Ο ΄Αγιος Φώτιος».


Αναχωρώντας από την εκδήλωση όλοι οι μαθητές, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, που φυλάσσεται στην ενορία Αγίου Δημητρίου Κούκου, και να λάβουν μια εικόνα του Αγίου, που κυκλοφόρησε ειδικά για την εκδήλωση.


Να σημειωθεί, ότι η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος αφιέρωσε το παρόν έτος στον τοπικό Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη, με την έκδοση προς τιμήν του του Εγκολπίου Ημερολογίου 2016.