Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Και ο Παύλος Γλύξμπουργκ λέει ΝΑΙ... Καμαρώστε το βασιλόπουλο...

 Παρέμβαση από τον Παύλο Γλύξμπουργκ: Με το «Ναι» συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση

Με συνέντευξή του στο CNBC ο πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος, κάνει λόγο για δημοψηφίσματα που δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει κανείς εύκολα, αλλά οι Έλληνες πρέπει να απαντήσουν με ένα «Ναι».
Όπως αναφέρει, αυτό που πρέπει να διαφυλαχθεί είναι η ενότητα του έθνους, καθώς το δημοψήφισμα μπορεί να διαιρέσει τους πολίτες. Παράλληλα, σημειώνει πως «δεν φταίει μόνον η Ελλάδα» για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, συμπληρώνοντας ότι «η Ευρώπη μάς έχει θέσει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ο κόσμος έχει υποφέρει δραματικά».
Για το τι πρέπει να πράξουν οι Έλληνες την Κυριακή, ο Παύλος τόνισε:
«Ελπίζω ότι μπορούμε να παραμείνουν στο παιχνίδι, να πούμε "ναι" και να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «φοβάμαι ότι το "όχι" δεν θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε».
Για να συμπληρώσει:
«Η Ευρώπη ήταν πάντα εκεί για να διαπραγματευτεί, εκτιμώ ότι πρέπει επίσης να μας δώσουν χώρο να αναπνεύσουμε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «έκαναν λάθος τους τελευταίους μήνες», «δεν μας έχουν δώσει χώρο για διαπραγματεύσεις».
Αν και σημείωσε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας δεν ήταν τέλειες, υπογράμμισε ότι εργάστηκαν για την πρόοδο της χώρας, ενώ αναφερόμενος στην παρούσα κυβέρνηση επισήμανε ότι «αυτή η κυβέρνηση εξελέγη για να αγωνιστεί για μας, να πετύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα ώστε να παραμείνουμε μέσα στην Ευρώπη».


Πηγή: Παρέμβαση από τον Παύλο Γλύξμπουργκ: Με το «Ναι» συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/215082/paremvasi-apo-ton-paylo-glyxmpoyrgk-me-nai-synehizoyme-ti-diapragmateysi#ixzz3ekLAEVuv