Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΑΔΕΔΥ Πιερίας: Τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και η θέση του Ν.Τ. Πιερίας

Στις 1-7-2015 συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας με θέμα : «Τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και η θέση του Ν.Τ. Πιερίας»

Κατά τη συζήτηση του θέματος διαπιστώθηκε ξεκάθαρα  ότι η πλειοψηφία της εκτελεστικής γραμματείας τάσσεται ΚΑΤΑ του ΝΑΙ στο παραπάνω δημοψήφισμα. Κατατέθηκαν τρείς διαφορετικές προτάσεις, που καλό είναι να γίνουν γνωστές στους συνάδελφους εργαζόμενους στο δημόσιο για να γνωρίζουν τη θέση των παρατάξεων που τους εκπροσωπούν στην Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Πιερίας.
Η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΜΕ.Τ.Α.) πρότεινε κείμενο στο οποίο καταδικάζονταν τα παλιά και νέα μνημόνια και καλούσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πρότεινε  στο κείμενο να καταδικάζεται  η μνημονιακή πολιτική, αλλά προκειμένου να μη συμβάλουμε στο «διχασμό» που προκαλούν τα δημοψηφίσματα,  να μη ταχθεί το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ούτε υπέρ του ΝΑΙ, ούτε Υπέρ του ΟΧΙ.
Η ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Π.Α.ΜΕ) πρότεινε:
- Να ταχθεί  το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας κατά του ΝΑΙ και στο κείμενο να αναφέρεται ότι το ΝΑΙ σημαίνει αποδοχή της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που τα προηγούμενα χρόνια εφαρμόστηκε από τις ελληνικές κυβερνήσεις  με τα γνωστά  ολέθρια αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
-Να καταδικαστεί η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού και οι εκβιασμοί, που εκπορεύονται από ξένους και ντόπιους εκπροσώπους των συμφερόντων του κεφαλαίου, που έχουν στόχο την μέσω του φόβου υφαρπαγή της Λαϊκής ψήφου υπέρ του «ΝΑΙ». Ενός «ναι» που  σημαίνει ναι  στην καταδίκη του Λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
-Το κείμενο του Ν.Τ. να καλεί τους συνάδελφους να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την αντίθεσή τους σε όλα τα  αντιλαϊκά μέτρα από οποιονδήποτε κι αν προτείνονται, ( είτε δανειστές, είτε κυβέρνηση)  και να τους καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση και αγώνα για το δικαίωμά μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια.
-Να καταδείξουμε τον αντιδραστικό χαρακτήρα της Ε.Ε. του κεφαλαίου και  το αντικειμενικό γεγονός ότι οποιαδήποτε διαπραγμάτευση εντός του πλαισίου αυτής της  λυκοσυμμαχίας δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια φιλολαϊκή συμφωνία.  Ότι απαιτείται ταξική ενότητα και αλληλεγγύη για να ξεπεραστούν οι δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να φέρει μια σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου.
Ως γενικό συμπέρασμα από τη χθεσινή συνεδρίαση , παρόλο που δεν έγινε δυνατό το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας να καταλήξει σε κοινό κείμενο, είναι ότι η πλειοψηφία του τάσσεται ξεκάθαρα κατά του ΝΑΙ στην πρόταση της τρόϊκας ( τώρα θεσμοί). Τάσσεται επίσης ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που θα εμπεριέχει η νέα συμφωνία-μνημόνιο.
Η ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους συνάδελφους εργαζόμενους στο δημόσιο να μην υποκύψουν στο φόβο και την τρομοκρατία. Να μη καταδικάσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στην οικονομική υποταγή των ισχυρών του κεφαλαίου.  Να μη ψηφίσουν αυτό που τους προτρέπουν να ψηφίσουν οι σωτήρες μας σαν τους Μητσοτάκη, Σημίτη, Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλο, Σόϊμπλε, οι εκρόσωποι των βιομηχάνων (ΣΕΒ), της ΠΑΣΕΓΕΣ, οι  Εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. κ.α.
 Να ψηφίσουν με θάρρος και αποφασιστικότητα ένα μεγάλο ΟΧΙ τόσο στις απαιτήσεις  των  πολιτικών εκπροσώπων του Ευρωενωσιακού κεφαλαίου, όσο και στην πρόταση του νέου μνημονίου της κυβέρνησης. Να ψηφίσουν:  
ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΟΧΙ στην πρόταση της Κυβέρνησης
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.- ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ    

Για την Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση
Γιώργος Τόλιος
Γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας.