Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση ΣΕΒΕ για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, για πρώτη φορά στην ιστορία του,αισθάνεται την επιτακτική ανάγκη να τοποθετηθεί για το κρίσιμο εθνικό θέμα
του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Κρίνουμε ότι το ουσιαστικό διακύβευμα είναι το κρισιμότερο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας: στο δημοψήφισμα αυτό κρίνεται το μέλλον της χώρας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η Ευρωπαϊκή κοινότητα ιστορικά εδραίωσε την ειρήνη, βοήθησε την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία των χωρών-μελών της παρόλα τα επιμέρους προβλήματα.
Ο συνολικός της ρόλος αποτιμάται θετικά.

Η Ελλάδα χάρη στη συμμετοχή της στην Ευρώπη κατάφερε ακόμη και σήμερα, μέσα στην κρίση, να βρίσκεται στις 30 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.

Το αληθινό ερώτημα της προσεχούς Κυριακής είναι:
Ευρώπη και ευρώ ή έξω από την Ευρώπη και την ευρωζώνη;

Ο λαός δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να αποφασίσει για εξόχως τεχνικά θέματα που απαιτούν σύνθετη και βαθιά γνώση.
Αυτά είναι υποχρέωση των ειδικών, των διαπραγματευτών, της υπεύθυνης Κυβέρνησης.
Της Κυβέρνησης που εκλέχτηκε για να υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τη διαφύλαξη της παραμονής στο Ευρώ, την καλύτερη διαπραγμάτευση για τις δανειακές και οικονομικές ανάγκες της πατρίδας μας και συνολικά τη βελτίωση της ευημερίας των συμπολιτών μας.

Αποφάσεις όπως αυτή που υποκρύπτει το επερχόμενο δημοψήφισμα, πρέπει να παίρνονται με οδηγό την λογική, την πραγματικότητα και σίγουρα όχι με το συναίσθημα και την επίκληση του θυμικού των πολιτών, ούτε εν βρασμώ ψυχής. Πρέπει να παίρνονται από πολίτες σωστά ενημερωμένους.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να αποφύγουμε συνθήκες εθνικού διχασμού, που επιχειρείται να υπάρξουν.

Οι απόψεις του ΣΕΒΕ πηγάζουν από την αγάπη για την πατρίδα μας.
Με παρρησία και σύνεση, χωρίς φόβο και πάθος, καλούμε όλες τις δυνάμεις της παραγωγής, της εξαγωγής, της εργασίας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας να κάνουμε τη σωστότερη επιλογή.
Επιλογή που να είναι η διασφάλιση των κεκτημένων όλων των πολιτών της εργασίας και της προκοπής και η παραμονή στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Απορρίπτουμε ως ανεδαφική τη λογική ότι το δημοψήφισμα και ειδικά η πρόταση της Κυβέρνησης για το ΟΧΙ θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική μας δύναμη.
Αντιθέτως πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ρήξη με τους συμμάχους μας και αχαρτογράφητα νερά καθώς δεν έχει δοθεί καμία τεκμηρίωση για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα και οι συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής, δείγματα της οποίας έχουμε ήδη από το πρωί της  Δευτέρας.

Στις 5 Ιουλίου, καλούμε τους Έλληνες να επιλέξουν τη δυνατότητά μας να ονειρευόμαστε για το αύριο σε μια Ελλάδα με ανασυγκροτημένη οικονομία με βάση την παραγωγή, την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη, σε μια Ελλάδα με ευρωπαϊκή πορεία.

Παράλληλα καλούμε την Κυβέρνηση να αποτρέψει την ανήκεστη αποδόμηση της οικονομίας και της κοινωνίας ολόκληρης, να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την ύστατη στιγμή να συνάψει συμφωνία για το καλό της πατρίδας μας.
Να δεσμευτεί ρητά ότι δεν θα διακυβευθεί η παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.
Την καλούμε να αποτρέψει την απομόνωση της χώρας και τον εθνικό διχασμό που ιστορικά έχει οδηγήσει σε εθνικές καταστροφές.
Η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν έχουν καμία τύχη επιβίωσης έξω από τη Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Για τους παραπάνω λόγους λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο ΕΥΡΩ.
Στηρίζουμε το ΝΑΙ στο προσεχές δημοψήφισμα!