Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Εκδρομή στην Αθήνα για τους μαθητές της Γ Γυμνασίου Κολινδρού

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ Γυμνασίου την Παρασκευή 20 Μαρτίου έως και την Κυριακή 22 Μαρτίου. 



To απόγευμα της πρώτης ημέρας παρακολούθησαν την παράσταση με το θεατρικό έργο του Δημ.Ψαθά «Φον Δημητράκης» από τον θίασο του Πέτρου Φιλιππίδη.


Τη δεύτερη μέρα, μετά από ακουστική ξενάγηση στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, ακολούθησαν η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και η ανάβαση στον ιερό βράχο της. Με τη βοήθεια ξεναγού οι μαθητές έγιναν κοινωνοί της ιστορίας της αρχαίας Αθήνας. Η ημέρα έκλεισε με δείπνο σε ταβέρνα της περιοχής Ψυρρή.


Την τρίτη ημέρα, οι εκδρομείς βρέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου, αλλά και για το έργο των βουλευτών. Το πρόγραμμα της εκδρομής ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Εκεί, με διαδραστικά προγράμματα αφομοίωσαν στοιχεία για τη δράση των περιηγητών στην προεπαναστατική Ελλάδα, αλλά και για τον ρόλο της αγοράς στη αρχαία Αθήνα (ύστερα από σχετική προβολή στη ΘΟΛΟ του κτηρίου).


Στόχος του σχολείου μας η επανάληψη παρόμοιων εκδρομών με εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό χαρακτήρα και στο μέλλον.