Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Δραστηριότητες των Δημοτικών Σχολείων του Κολινδρού

Δραστηριότητες  των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Κολινδρού

  1. Μαθητικό Συνέδριο 4ης Ε.Π.  Πιερίας
   Το 1ο και 2ο  Δημοτικά Σχολεία του Κολινδρού συμμετείχαν την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στο Μαθητικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πιερίας Κων/νος Δαραής στη Κατερίνη για τους εκπαιδευτικούς της 4ης  Εκπαιδευτικής Περιφέρειας. Το συνέδριο που είχε θέμα «Το σχολείο που έχουμε, το σχολείο που ονειρευόμαστε» στόχευε στην   παρουσίαση ιδεών και προτάσεων των μαθητών για το σχολείο που επιθυμούν.

  
Στο συνέδριο συμμετείχαν και ομάδες μαθητών από το 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Κολινδρού. Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού κατέθεσαν τις προτάσεις για το πώς θα ήθελαν το σχολείο τους, ενώ οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου  παρουσίασαν το πρόγραμμα  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, μια πρόταση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του σχολείου που έχουμε.   


2. Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στη Θεσσαλονίκη


   Την Πέμπτη 2 Απριλίου  2015 στα πλαίσια και της παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων του Κολινδρού παρακολούθησαν στο θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ της Θεσσαλονίκης τη θεατρική παράσταση «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα, σε σκηνοθεσία  Κώστα Γεράρδου. Η παραγωγή  έγινε από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης και το θέατρο «Παυσίλυπος». Τη διεύθυνση της παραγωγής έχει η συμπατριώτισσα μας  Ιφιγένεια Μανώλα.
   Σύμφωνα με το σημείωμα της παραγωγής: «Ο Αντώνης και τα τρία αδέρφια του, η Αλεξάνδρα, η Πουλουδιά- χαϊδευτικό της Π. Δέλτα- και ο μικρός Αλέξανδρος- που ζουν μόνιμα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου-, φιλοξενούνται για τις καλοκαιρινές διακοπές από τους θείους τους στην Καστέλα του Πειραιά.
  Τα τέσσερα παιδιά αναστατώνουν την όμορφη γειτονιά της Καστέλας όπου τα περίτεχνα σπίτια του αρχιτέκτονα Τσίλερ ενώνουν την μεγαλοπρέπεια τους με την ταπεινή ομορφιά του γιασεμιού και της γαζίας.
  Ο Αντώνης – ο πιο σκανδαλιάρης – παρά τις σκληρές τιμωρίες που του επιβάλλονται, μέχρι το τέλος των διακοπών δεν θα πάψει να σκαρφίζεται ένα σωρό σκανταλιές μέσα από τις οποίες γίνεται σύμβολο τιμιότητας και θάρρους. Είναι όμως ο «Τρελαντώνης»-, που δεν είναι άλλος από το γνωστό Αντώνη Μπενάκη-, αυτός που «σπάει» την αυστηρή και υπερβολική πειθαρχία που οι μεγάλοι  θέλουν να επιβάλλουν στα παιδιά ; 
   Σε μια άλλα εποχή, με άλλες συνήθειες μα με την ίδια πάντα ζωντάνια στο παιχνίδι των παιδιών.»