Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος χορός των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα του οικ κέντρου «ΘΕΑΜΑ» που «χόρτασε» από ακούσματα
πλούσιας ποιοτικής ποντιακής μουσικής και χόρεψε με την «καρδιά» του.
Σκοπός της εκδήλωσης, η δημιουργία κοινού ταμείου των συλλόγων Πιερίας, από το οποίο θα  χρηματοδοτούνται κοινές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους όπως αυτή της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ομιλιών, ημερίδων, συνεδρίων κλπ.
Κάποιες από τις ήδη άμεσες προτεραιότητες των συλλόγων είναι η δημιουργία φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου, ημερίδα για την παραδοσιακή ποντιακή μουσική, η ανάπλαση του μνημείου Γενοκτονίας.
Αρωγοί στις πρωτοβουλίες των Ποντιακών Συλλόγων Πιερίας όπως και την συγκεκριμένη είναι πάρα πολλοί συμπολίτες μας που αγαπούν την ποντιακή παράδοση και που με ποικίλους τρόπους συμμετέχουν κάθε φορά.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε όμως και την συμβολή των καλλιτεχνών που μας τίμησαν με την αφιλοκερδή συμμετοχή τους.
Ήταν στο τραγούδι: ο Στάθης Νικολαίδης, ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Δημήτρης Καρασαββίδης.
Στη λύρα: ο Δημήτρης Πιπερίδης, ο Γιώργος Ατματσίδης και ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος.
Στο νταούλι: ο Σίμος Συμεωνίδης και ο Τάσος Ιμιρτζίδης.
Όλοι οι παραπάνω καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερο ευατό τους, οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με την ψυχή τους και ξεφάντωσαν μέχρι αργά το απόγευμα.
Οι Ποντιακοί Σύλλογοι Πιερίας συνεργάζονται στενά και συνεχόμενα 15 και πλέον χρόνια με μηνιαίες ανοιχτές συνεδριάσεις που γίνονται κυρίως την χειμερινή περίοδο και που φιλοξενούνται εκ περιτροπής στις κατά τόπους έδρες των συλλόγων.
Δεν είναι επίσημος φορέας, αλλά ένα άτυπο διευρυμένο συμβούλιο εκπροσώπων όλων των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ της ΠΙΕΡΙΑΣ που ασχολούνται με θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τον ΠΟΝΤΟ αλλά και με θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία..
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κα. Σοφίας Μαυρίδου η οποία πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε πως συμμετέχει σήμερα για να τιμήσει την ράτσα μας και την προσπάθεια των συλλόγων. Υποσχέθηκε δε, πως, εφόσον η εκδήλωση της χοροεσπερίδας γίνει θεσμός, η περιφερειακή ενότητα θα είναι κοντά για να υποστηρίζει οικονομικά την υλοποίησή της.
Επίσης με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και το μέλος της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. κ. Κώστας Παπουτσίδης.
Ήταν πραγματικά ένα όμορφο μεσημεριανό γλέντι το οποίο εξελίχθηκε ομαλά, με όρεξη, με κέφι και ζωντάνια.
Ελπίζουμε να μας αξιώσει ο θεός να το επαναλάβουμε και πάλι του χρόνου. Ανανεώνουμε το ραντεβού σε προσεχείς εκδηλώσεις.
Για προσεχείς εκδηλώσεις μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ στο facebook: www.facebook.com/groups/SY.NO.PI
Ευχαριστούμε και πάλι όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης καθώς και όλα τα ΜΜΕ για την δημοσίευση και προβολή της.

Με τιμή
ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ