Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας «Ελλάδα Παντού» στη Βέροια

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας «Ελλάδα Παντού» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας
...στην οδό Κεντρικής 3 στη Βέροια, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 από 5:30 ως 9 το βράδυ.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ΚΟΙΝΣΕΠ από την Μακεδονία, φορείς, επιχειρηματίες, ιδιώτες και πλήθος κόσμου που ενδιαφέρθηκε να μάθει περισσότερα για το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» αλλά και για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Το όραμα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ελλάδα Παντού» να αποτελέσει το ομώνυμο φεστιβάλ, μια ουσιαστική προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων του νομού Ημαθίας, με απώτερο σκοπό την παραγωγή οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής αξίας και υπεραξίας με κοινωνικά οφέλη, και δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας στην Ημαθία, έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.

Μετά το κλείσιμο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη συζήτηση, και ήδη άρχισαν να στήνονται οι πρώτες ιδέες και τα συνεργατικά σχέδια, ώστε να πραγματοποιηθεί το πρώτο φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στο Νομό Ημαθίας το καλοκαίρι του 2016.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας ήταν ως εξής:

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του πρόεδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελλάδα Παντού» κ. Θωμά Σοπιλίδη, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και συνεργάστηκαν στη πραγματοποίηση της ημερίδας, τον κ. Βασίλειο Λυκοστράτη Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βεροίας, το επιμελητήριο Ημαθίας, και την κα. Γιάννα Πιλιτσίδου που στήριξε οργανωτικά όσο και επικοινωνιακά την ημερίδα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ελλάδα Παντού»
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς της ημερίδας, και τους χορηγούς επικοινωνίας:
Χορηγοί
• Αφοί Χουρσουλίδη Συστήματα Θέρμανσης – ψύξης http://www.xoursoulidis.com/
• HellenicPROM http://www.hellenicprom.gr/
• Φυτώρια κρανιάς ποικιλιών ΝΤΟΥΛΙΑ http://www.krano.gr/
• «Το κουτούκι του Τσιμπρή» https://www.facebook.com/tsimpris
Χορηγοί επικοινωνίας
• 24 Ώρες Ημαθία
• Radio Paris.gr
Έγιναν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα ομιλιών, και συγκεκριμένα πήραν το λόγο με την παρακάτω σειρά οι:
• Ο κ. Βασίλειος Λυκοστράτης Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας
• Ο κ. Κορσιανός Διονύσιος πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ionian Recycle Hellas
• Με μαγνητοσκοπημένο μύνημα ο κ.Στέλιος Κατωμέρης Πρόεδρος του Π.Ε.Μ.Η. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Αττικής
• Εκτάκτως πήρε το λόγο ο κ. Σάκης Πατσίκας Πρόεδρος του Τουριστικού όμιλου Βεροίας

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι χορηγοί, όπου παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και συγκεκριμένα:
• Ο κ. Κωνσταντίνος Χαλμούκης όπου παρουσίασε την «Hellenic Prom»
• Ο κ. Κωνσταντίνος Ντούλιας τα καινοτόμα προιόντα από Κρανιά «Alorea krano»
Ολοκληρώνοντας την ημερίδα, ο κ. Θωμάς Σοπιλίδης, πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελλάδα Παντού» έκανε την παρουσίαση του Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού".

Ακολούθησε εντενής συζήτηση όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων όπως ο Τουριστικός Ομιλος Βεροίας, ο Εμπορικός σύλλογος Βέροιας, το (υπό ίδρυση) Ελληνο-Ουκρανικό επιμελητήριο, οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΟΙΚΑΔΕ» και «Άνθρωπος και Πολιτισμός», εκπαιδευτικοί από διάφορα σημεία της Ημαθίας, αλλά και πλήθος κόσμου που ενδιαφέρθηκε να μάθει σχετικά με την κοινωνική Επιχειρηματικότητα, και το Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στη Βέροια.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα όπου ακολούθησε γεύμα εργασίας για όσους επιθυμούσαν να ανταλάξουν απόψεις και ιδέες στο μεζεδοπωλείο «Το κουτούκι του Τσιμπρή»
Η ημερίδα μεταδόθηκε σε live streaming για όσους δεν μπορούσαν να παρευρεθούν ή βρίσκονταν εκτός Ημαθίας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες εδώ:

 Όλη η ημερίδα https://www.youtube.com/watch?v=lRpnzfSVfic
Ευχαριστούμε όσους παρακολούθησαν την ημερίδα δια ζώσης και μέσω διαδικτύου, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο Νομό Ημαθίας, για να πραγματοποιήσουμε το κοινό όραμά μας:
Να φτάσει η Ελλάδα Παντού!