Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΑΠΟ… ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έλληνες ιστορικούς και διανοούμενους επικαλούνται οι Τούρκοι, όπως μια γνωστή σχετική εκπομπή σε ελληνικό κανάλι, για να τεκμηριώσουν τις απόψεις
τους για την ελληνική επανάσταση του 1821, δηλαδή την ιστορική διαστροφή μιας από τις μεγαλύτερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Συγκεκριμένα για  την ελληνική επανάσταση του 1821 όλες οι τουρκικές αναφορές κάνουν λόγο για μια…αχάριστη ανταρσία, (Yunan isyanı),  ενάντια στην  οθωμανική εξουσία από ομάδες κλεφτών και  αναρχικών στοιχείων. Μάλιστα τονίζουν το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Μοριά που επαναστάτησαν κατά της Οθωμανική αυτοκρατορίας, απήλαυναν… πλήρη ελευθερία και όλα τα δικαιώματα του πολίτη της αυτοκρατορίας!!!  Μέσα στην «πλήρη ελευθερία» και «ευημερία» που είχαν γενικά οι Ρωμιοί κατάφερναν και πλούτιζαν μέσα στους κόλπους της αυτοκρατορίας, γίνονταν… εφοπλιστές και διοικητές μεγάλων οθωμανικών επαρχιών. Αποδίδουν δε την τελική νίκη των στασιαστών στο γεγονός της υποστήριξης που είχαν από τους Ρώσους; και τους Γάλλους.
Παράλληλα υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες έσφαξαν τους Τούρκους και τους… δεκάδες χιλιάδες Εβραίους (!!!),  που βρίσκονταν στην Τριπολιτσά όταν την κατέλαβε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης τον οποίο τον χαρακτηρίζουν σαν στυγνό δολοφόνο και γεννοκτόνο των… αγαθών και καλοπροαίρετων Τούρκων και Εβραίων.
Συμπερασματικά η ελληνική επανάσταση του 1821 παρουσιάζεται σαν μια επαίσχυντη ανταρσία εναντίον της… δίκαιης και νόμιμης οθωμανικής εξουσίας που πάντα φέρονταν με… το «γάντι»  στους άπιστους Ελληνόφωνους γιατί οι Έλληνες, προσέξτε, σύμφωνα με τους Τούρκους αλλά και με τους εδώ τουρκολάγνους, δεν υπήρξαν ποτέ και τα τελευταία «δείγματα» τους είχαν ήδη εξαφανιστεί μετά την ρωμαϊκή κατοχή της κυρίως Ελλάδας.
Όπως φαίνεται οι κερκόπορτες εξακολουθούν να ζουν και να «βασιλεύουν»!!!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος