Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση της ΕΝΑ Πιερίας Ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ – Συνεταιρισμούς – Οικιακό Τυροκομείο


Ενημέρωση για νέα ΚΑΠ – Συνεταιρισμούς – Οικιακό Τυροκομείο 

Τα μέχρι τώρα δεδομένα για την νέα ΚΑΠ – Η δυνατότητα και οι προοπτικές ενός
αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού – Ο αντιγραφειοκρατικός δρόμος για την δημιουργία και την αξιοποίηση ενός ευέλικτου οικογενειακού τύπου τυροκομείου είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην ενημερωτική συνάντηση που οργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 και ώρα 8.00 το βράδυ στην αίθουσα του 1ου ορόφου πολιτιστικού κέντρου «ΕΚΑΒΗ» του Δήμου Κατερίνης.

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες ενημερωτικές συναντήσεις η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας καλεί τους νέους αγρότες και όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και όσους τους ενδιαφέρει ο πρωτογενής τομέας, σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με εξειδικευμένους ομιλητές για να απαντήσουν στις αγωνίες και τα ερωτήματα των αγροτο – κτηνοτρόφων.

Συγκεκριμένα:

Ο Ντίνος Μπλιάτσος[1], θα αναπτύξει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που θα επηρεάσει τον αγρο - κτηνοτροφικό τομέα για τα επόμενα χρόνια, τις δυνατότητες και τις προοπτικές των νέων αγρο – κτηνοτροφικών συνεταιρισμών που αποτελούν το καλύτερο όχημα ανάπτυξης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.    

Ο Δημήτρης Ρουκάς[2], θα αναλύσει την διαδικασία αδειοδότησης – χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις - ενός μικρού τυροκομείου που καλύπτει τις ανάγκες ενός μικρομεσαίου κτηνοτρόφου και δίνει προοπτικές και υπεραξία στα παραγόμενα προϊόντα.






1. Ο Ντίνος Μπλιάτσιος, είναι Γεωπόνος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» η οποία συνεργάζεται και δίνει επιχειρηματικές συμβουλές σε εκατοντάδες επιτυχημένους συνεταιρισμούς σε όλη την Ελλάδα και ανάμεσά τους και στην ιδιαίτερα επιτυχημένη «ΘΕΣγαλα πιες» που επιχειρεί την καινοτόμο και με αξιόλογα θετικά αποτελέσματα διανομή φρέσκου γάλακτος από αυτόματους πωλητές.

2. Ο Δημήτρης Ρουκάς, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχου Πιερίας