Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πρωτοφανής περίπτωση: Πώς 24χρονος Βρετανός έγινε ο αδελφός του γιου του

Ο 24χρονος Βρετανός Kyle Casson είναι ομοφυλόφιλος και single, αλλά εδώ και αρκετό διάστημα είχε την επιθυμία να γίνει γονιός.

Ο νεαρός άνδρας επισκέφθηκε αρκετές κλινικές στη Βρετανία, που ασχολούνται με την εξωσωματική γονιμοποίηση μέσω μιας παρένθετης μητέρας, αλλά, όπως δηλώνει, όλες τον απέρριψαν.
Τότε, η 46χρονη μητέρα του, Annne Marie Casson, πήρε την απόφαση μαζί με τον σύζυγό της Alan, να γίνει η ίδια παρένθετη μητέρα για το παιδί του γιου της και να μείνει έγκυος με ένα δανεικό γονιμοποιημένο ωάριο από το σπέρμα του 24χρονου άνδρα.
Οικογενειακό δικαστήριο της Βρετανίας αποφάσισε ότι η διαδικασία είναι καθ΄όλα νόμιμη ενώ νομικοί στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, δήλωσαν σχετικά με την αμφιλεγόμενη περίπτωση, που χαρακτηρίζεται μοναδική στη Μεγάλη Βρετανία, ότι όλο και πιο συχνά στην χώρα τα θηλυκά μέλη μιας οικογένειας γίνονται παρένθετες μητέρες για άλλες γυναίκες της ίδιας οικογένειας αλλά επεσήμαναν ότι η περίπτωση του 24χρονου είναι πρωτοφανής!
Ο νεαρός άνδρας δήλωσε εξαιρετικά συγκινημένος από την γέννηση του γιου και αδελφού του, του μικρού Mile και ανέφερε ότι έκλαιγε συνέχεια από συγκίνηση. Ο 24χρονος υιοθέτησε το νεογέννητο μωρό, που είναι γιος του αλλά και από νομική άποψη, αδελφός του!
Όμως, μετά την δημοσιότητα της είδησης στο διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί μια διαμάχη ανάμεσα σε εκείνους τους χρήστες που σχολιάζουν: «τίποτα λάθος με αυτό» και κάποιους που βρίσκονται εντελώς στο αντίθετο άκρο. Αυτοί αντιδρούν με σχόλια όπως: «αηδιαστικό», «σιχαμερό», «εγωιστικό». Όπως επισημαίνουν πολλοί χρήστες του διαδικτύου μπορεί η όλη διαδικασία να πραγματοποιήθηκε στο αποστειρωμένο περιβάλλον ενός εργαστηρίου εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά δεν παύει, εξαιτίας της συγγένειας των συμμετεχόντων, να εγείρει ερωτηματικά για αιμομιξία.