Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πρόγραμμα για 4.000 ανέργους στο εμπόριo

Σε στάδιο επανεξέτασης βρίσκεται το πρόγραμμα συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 4.000 νέων ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών για την
«Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τομέα του Λιανικού Εμπορίου».
Το πρόγραμμα εκμάθησης θα είναι τετράμηνο με αμοιβή επτά ευρώ την ώρα συν τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 10,4 εκατ. ευρώ και είναι διάρκειας δύο ετών. Σύμφωνα με το Εθνος, το υπουργείο Εργασίας βλέπει αρκετά θετικά τα συγκεκριμένα προγράμματα, ενώ οι όποιες αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν, πιθανώς, θα εστιάζουν στην επέκταση του χρόνου της εκπαίδευσης. Η δράση θα υλοποιηθεί σε 13 περιφέρειες της χώρας.
Το πρόγραμμα εκμάθησης θα είναι τετράμηνο με αμοιβή επτά ευρώ την ώρα συν τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε 13 περιφέρειες της χώρας
Συγκεκριμένα, σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και στην Αττική θα ωφεληθούν 2.096 άνεργοι, ενώ στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου θα καλυφθούν 1.642 θέσεις. Στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου αντιστοιχούν 262 θέσεις.
Κατάρτιση παρέχεται στις ειδικότητες: Πωλητών λιανικής, Εξωτερικών πωλητών, Στελεχών εξαγωγικού εμπορίου, Στελεχών διαχείρισης αποθήκης, Προώθησης πωλήσεων λιανικού εμπορίου (Merchandiser) και Υπαλλήλων γραφείου.

http://www.dikaiologitika.gr