Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

COACH ΒΟΧ ΤΟ ΒΟΧ INTERVIEW Μαγκάκης # Στύλος

 Toυ Κολίτση Νίκου
 Μαγκάκης Ηλίας, προπονητής Αναγέννησης Άρτας

Παρότι δε συνηθίζω να μιλάω για διαιτητές, όπως κάνουν οι περισσότεροι, για εμάς περίπτωση πέναλτι δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια.

Δε μένω στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα της Νεοκαισάρειας στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει πάρει τέσσερα πέναλτι, αυτό δε με αφορά εμένα, εμένα με αφορά η ομάδα μου που έδειξε χαρακτήρα. Κρατάω το πάθος, την ψυχή και τη θέληση των παιδιών να αντεπεξέλθουν και να γυρίσουν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο δικαιούμαστε ακόμα και τη νίκη, με βάση το τρέξιμο, τη δύναμη και το πάθος που είχαν οι ποδοσφαιριστές μου.
Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στον Αχιλλέα που για μένα είναι μία συμπαθέστατη ομάδα, μία ομάδα όμως που πρέπει να βάλει και δύναμη στο παιχνίδι της. Αυτά είναι θέματα δικά τους όμως δε μας αφορούν. Αυτό που είπα στους παίκτες μου στα αποδυτήρια είναι ότι αυτό το πάθος που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο και η θέληση να γυρίσουμε το παιχνίδι, πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδό μας και να σταματήσουμε τα δώρα στους αντιπάλους.
Η ομάδα μας είναι νέα. Την περασμένη χρονιά έπαιζε στο τοπικό. Τώρα χτίζεται. Δεν έχουμε τη πολυτέλεια του Αχιλλέα, για παράδειγμα, που είναι τρία χρόνια μαζί και έχουν την απίστευτη ομοιογένεια σαν ομάδα, εμείς τώρα θέλουμε να την αποκτήσουμε και προσπαθούμε με δικά μας παιδιά. Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι το γήπεδό μας, που είναι ανασταλτικός παράγοντας, γιατί δεν είναι σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος, έχω όμως την εντύπωση ότι με αυτό το πάθος και αυτή τη δύναμη που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε μία ομάδα που είναι πρωτοπόρος και έχει χάσει μόνο δύο βαθμούς μέχρι σήμερα, μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και εντός έδρας και θα το δείτε και στο επόμενο παιχνίδι με το Ρήγα Φεραίο.
Θα πω δια στόματος προέδρου και διοίκησης ότι η ομάδα έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
Θα μιλήσω αγωνιστικά, γιατί τα εξωαγωνιστικά δε με αφορούν. Η ομάδα που θα έχει διάρκεια, βάθος στο ρόστερ, ενίσχυση το Γενάρη και όχι οικονομικά προβλήματα θα τερματίσει πρώτη. Είναι δεδομένο ότι, όπως οι άλλες ομάδες, έτσι και εμείς θα ενισχυθούμε στη βάση που έχει ορίσει η διοίκηση μαζί με εμένα. Αυτή τη στιγμή δεν προέχουν οι μετεγγραφές. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά που δίνουν και την ψυχή τους και από το ρόστερ. Έχουμε φτάσει 9ηαγωνιστική και δεν έχουμε κάνει ήττα ακόμη, παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαστε εδώ, σηκώνουμε τη σημαία της Αναγέννησης ψηλά και προχωράμε.
Θα το πω ξεκάθαρα. Για μένα η Γ' εθνική θα πρέπει να είναι η αιμοδοσία της Α' εθνικής. Εκτός και αν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν πολλά χρήματα και θέλουν να κάνουν μία επένδυση και να πάρουν μία ομάδα και να τη βγάλουν κατευθείαν Α' εθνική.

Στύλος Απόστολος, προπονητής Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου παρουσιαστήκαμε παθητικοί, χωρίς διάθεση να πετύχουμε δεύτερο γκολ. Κάναμε διαχείριση, βλέποντας ότι ο αντίπαλος δεν μπορούσε να δημιουργήσει υποψία ευκαιρίας, με εξαίρεση το στημένο που δεχτήκαμε το γκολ.
Από τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ, κάναμε κάποιες φάσεις, απλωθήκαμε στο γήπεδο, δεν κατορθώσαμε να πετύχουμε δεύτερο γκολ και μοιραία ήρθε το τελικό αποτέλεσμα. Ανασταλτικός παράγοντας ήταν το γήπεδο και η Αναγέννηση που είναι πολύ σκληρή ομάδα.
Το πιο βασικό μυστικό της επιτυχίας είναι η διοικητική σταθερότητα. Τα ίδια άτομα διοικούν την ομάδα εδώ και χρόνια, έχουν σωστή φιλοσοφία, έχουμε  μαζέψει το καλύτερο υλικό που υπάρχει στην Πιερία και γι' αυτό υπάρχει και η αγωνιστική σταθερότητα που εσείς επισημαίνετε.
Θέλουμε την άνοδο σε περίπτωση που παίζουμε καλά. Αν είμαστε όπως σήμερα που η ομάδα παίζει καλά, δημιουργεί ευκαιρίες, ναι, θέλουμε την άνοδο, δεν πρόκειται επιτακτικά να ζητήσουμε κάτι που δεν αξίζουμε. Από τη στιγμή που βλέπουμε ότι το αξίζουμε, ναι, θέλουμε την άνοδο.
Βαδίζουμε με το σκεπτικό που λέτε, ώστε να αποτελέσουμε ομάδα πρότυπο του νομού Πιερίας. Έχουμε ξεκινήσει να οργανώσουμε και τις ακαδημίες μας, αν λειτουργήσουν τα πράγματα όπως τα έχουμε σχεδιάσει -αυτά που έχουμε σχεδιάσει τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια που είμαι στην ομάδα βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο- ναι, μπορούμε να γίνουμε αυτό που λέτε, το πρότυπο του νομού Πιερίας.
Η ομάδα που θα έχει διάρκεια θα τερματίσει πρώτη.
Φιλοσοφήσαμε γρήγορα τα δεδομένα της εποχής της κρίσης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν κοροϊδεύουμε τους ποδοσφαιριστές ότι είναι επαγγελματίες. Τους έχουμε ημιεπαγγελματίες για να μπορούν να πηγαίνουν στις δουλειές τους και να διαχειριζόμαστε και εμείς τον όποιο επαγγελματισμό μπορούμε να ζητήσουμε από αυτούς. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το μέλλον. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει από την πολιτεία οικονομική βοήθεια, όλες οι ομάδες πρέπει να κινηθούν σε αυτό το επίπεδο, τουλάχιστον στη Γ' εθνική. Από εκεί και πέρα πρέπει να κάνουν πιο επαγγελματική τη Β' εθνική, για να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να λένε και να είναι επαγγελματίες.
Εξίσου σημαντικά για εμάς είναι και να ανεβούμε κατηγορία και να βγουν παίκτες που θα παίξουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες και πρωταθλήματα. Αυτό που διαπιστώνετε εσείς, εγώ λέω ότι μπορεί να γίνει άμεσα. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας που αυτή τη στιγμή μπορούν να παίξουν σε μικρομεσαίες ομάδες της Superleague. Θα επιδιώξουμε στο τέλος της χρονιάς, μαζί με τον πρωταθλητισμό, να δούμε και άλλους παίκτες να αγωνίζονται σε μεγαλύτερη κατηγορία.