Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Και απεργία δίψας ξεκινάει από σήμερα ο Νίκος Ρωμανός

Από σήμερα δε δέχεται ούτε νερό ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με το δικηγόρο του Φρ. Ραγκούση, ο οποίος με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση επί της επίμαχης τροπολογίας στη Βουλή.

Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης για «επίδειξη αυταρχισμού», ανέφερε πως θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ενώ επανέλαβε ότι ο Ν. Ρωμανός αποδέχεται τη λύση με το «βραχιολάκι».
«Ο Ν. Ρωμανός σταματά την απεργία αν ψηφιστεί η τροπολογία με το βραχιολάκι», σημείωσε προσθέτοντας ότι ο 21χρονος «δεν είναι επικίνδυνος για το κράτος και εχθρός του λαού».

Εν τω μεταξυ στις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους να παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα.
Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης ενώ την επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεση ρητή νομοθετική λύση στην υπόθεση είχε επισημάνει και το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, ο κ. Αθανασίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε βελτιωτικές επί της τροπολογίας.

http://www.rthess.gr/