Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΙΟΖΩΚΑΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   
ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΒΙΟΖΩΚΑΤ 

Συνάδελφοι και  Συναδέλφισσες  
Ο  συλλογικός  αγώνας  μέσα  από το  σωματείο  μπορεί να έχει αποτελέσματα    αυτό  επιβεβαιώνει η  δικιά μας  μικρή εμπειρία από τη στιγμή που το σωματείο  αποφάσισε  να είναι με τους  εργάτες και όχι με την εργοδοσία.  Η   απόφαση  της   Γ.Σ. να  διεκδικήσει ένα  πλαίσιο ώριμων αιτημάτων κάνοντας γνωστό ότι οι εργάτες δεν είναι διατεθειμένοι  να μάθουν  να ζουν  με τα ψίχουλα, είχε ως αποτέλεσμα η εργοδοσία να πανικοβληθεί  και να αναγνωρίσει  έστω    και μερικώς  το  αίτημα  των υπερωριών, ενώ απορρίπτει  όλα τα   άλλα . Ενώ  στα  λόγια η διεύθυνση   αναγνωρίζει  ότι θα αποδοθούν  οι υπερωρίες κάνοντας έναν τακτικό ελιγμό, στην πράξη αρνιέται  γραπτή  συμφωνία  με το  Σωματείο, και   προτιμά τις  μεμονωμένες συμφωνίες με τους εργαζόμενους  γενικά και αόριστα. Η επιχείρηση με αυτήν την τακτική της   θέλει  να βάλει  στην άκρη το  σωματείο, γιατί ξέρει  πολύ καλά  ότι  οι εργαζόμενοι μέσα από αυτό είναι πολύ  ισχυροί   απέναντι  της  και αυτή  ανίσχυρη. .  
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
 Δεν είναι  καθόλου τυχαίο  τα κομπρεμί  της πλειοψηφίας του Δ.Σ. με την εργοδοσία για τον  απεργοσπαστικό  ρόλο που ανέλαβαν στην απεργία στις 27-11-2014 . Δεν είναι καθόλου τυχαίο  το γεγονός ότι ανέλαβαν  να εκφυλίζουν τις συλλογικές  αποφάσεις της Γ.Σ. περιφρονώντας τους εργαζόμενους . Η  ΣΤΑΣΗ τους ΑΥΤΗ   γεννά  πολλά ερωτηματικά  για την σχέση τους με την εργοδοσία. Ο κάθε έντιμος εργαζόμενος ας βγάλει τα  δικά του συμπεράσματα.
 Η πλειοψηφία του Δ.Σ.  θέλει να μετατρέψει το σωματείο  σε εργαλείο της  εργοδοσίας για να έχουν εργαζόμενους φοβισμένους, υπάκουους να δουλεύουν για ένα  κομμάτι ψωμί χωρίς δικαιώματα.  Η  Εργατική Ταξική Ενότητα  δεν θα δεχτεί  ποτέ το σωματείο να γίνει όργανο της εργοδοσίας,  και  καλεί  τους  εργαζόμενους  σε αγώνα   για να μην περάσουν τα σχέδια της  εργοδοσίας και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας  και  χρειάζεται ταξική ενότητα   από τους εργαζόμενους μέσα  από το Σωματείο  για να μην περάσουν τα σχέδια τους.  Η  Εργατική  Ταξική  Ενότητα  θα ζητήσει έκτακτη Γ.Σ. για να ενημερώσουμε  τους εργαζόμενους  για  τις απαντήσεις  που έδωσε  η  εργοδοσία στα αιτήματα  που αποφάσισε η Γ.Σ. των εργαζομένων και να καθορίσουμε την παραπέρα στάση  μας.  Η   εργατική ταξική ενότητα  έχει απόλυτη εμπιστοσύνη  στο ταξικό κριτήριο της πλειοψηφίας των εργαζομένων  για  τον ρόλο που έχει  αναλάβει να  παίξει  σε  βάρος  τους, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του  Σωματείου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς   ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ .