Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» Λιτοχώρου και του κοινού αιτήματος με την «Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ» για διεξαγωγή του μεταξύ τους αγώνα Κυπέλλου στις 26 Νοεμβρίου 2014 και όχι στις 19 Νοεμβρίου 2014, όπως έχει ουσιαστικά κληρωθεί να
διεξαχθεί, γνωστοποιούμε τα εξής για αποκατάσταση της αλήθειας.
            Επικαλούμαστε τη μαρτυρία των εκπροσώπων και των 8 σωματείων που συμμετείχαν στη διαδικασία κλήρωσης της προημιτελικής φάσης Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Πιερίας.
            Επικαλούμαστε ιδιαίτερα τη μαρτυρία των εκπροσώπων του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» Λιτόχωρου και της «Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ».
            Η Επιτροπή Πρωταθλήματος με βάσει τους κανονισμούς έχει την ευθύνη προγραμματισμού του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Πιερίας. Ορίζει ημερομηνίες αγώνων με γνώμονα την ομαλή διεξαγωγή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου και όχι βάση των αγωνιστικών προβλημάτων και τραυματισμών που έχει κάθε ομάδα.
            Πριν από τη διαδικασία της κλήρωσης του Κυπέλλου εξηγήσαμε στους εκπροσώπους των σωματείων ότι επειδή στην κλήρωση συμμετέχουν 3 ομάδες που έχουν υποχρέωση με αναβληθέντα παιχνίδια του πρωταθλήματος και ότι λόγω κακών καιρικών συνθηκών και κακής κατάστασης των γηπέδων υπάρχει κίνδυνος αναβολής και άλλων αγώνων. Τους εξηγήσαμε ότι μέχρι την Τετάρτη 10-12-2014 θα πρέπει να ολοκληρώσουμε κατά το δυνατόν, όλες τις εκκρεμότητες των αγώνων Πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Η επόμενη διαθέσιμη Τετάρτη για διεξαγωγή αναβληθέντων αγώνων είναι στις 21-1-2015 και 28-1-2015.
            Τους εξηγήσαμε και συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι την Τετάρτη 19-11-2014 θα διεξαχθούν κατά προτεραιότητα τα αναβληθέντα παιχνίδια του πρωταθλήματος των ομάδων που συμμετέχουν και στην κλήρωση του Κυπέλλου. Οι αγώνες του Κυπέλλου θα διεξαχθούν στις 19 και 26-11-2014. Οι ημερομηνίες των αγώνων του Κυπέλλου θα είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα της διαδικασίας της κλήρωσης που ακολούθησε.
            Συμφωνήσαμε όλοι σε όλα. Οι εκπρόσωποι του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» Λιτοχώρου και «Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ» δεν εξέφρασαν καμία άλλη πρόταση
            Ακολούθησε η κλήρωση του Κυπέλλου.
            Τις επόμενες ώρες έπεσαν οι μάσκες.
            Ρωτάμε το αθλητικό κοινό του Πιερικού Ποδοσφαίρου και όλα τα σωματεία μέλη μας.
            Αν ο «ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ»¨Λιτοχώρου είχε κληρωθεί στο Κύπελλο με το συμπαθές σωματείο της Βροντούς θα επέβαλε το σχετικό αίτημα;
            Αν η «Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ» δεν είχε προβλήματα τραυματισμών όπως δημοσίως ομολόγησε ο πρόεδρός της στα γραφεία της Ε.Π.Σ., θα υπέβαλε το σχετικό αίτημα;
            Στην αναφορά της ανακοίνωσης για αξιοκρατία και ισονομία δεν σχολιάζουμε γιατί δυστυχώς έχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους.
            ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ

           
Για την Επιτροπή πρωταθλήματος & Κυπέλλου
Ο Πρόεδρος
Ηρακλής Δασιόπουλος
Το Μέλος

Κωνσταντίνος Ορφανίδης