Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ξανά στους δρόμους της Βέροιας οι μαθητές, κατά του νέου Λυκείου

Εικόνες & Video από τη «ΦΑΡΕΤΡΑ»
Κωστής Χαλάτσης
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα», διατράνωσαν εκ νέου
χθες το μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων Βεροίας και Μακροχωρίου πραγματοποιώντας πορεία με αφετηρία την πλ. Δημαρχείου και επί των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου.
2014-11-14-Reportaz-mathitikes-kinitopoiiseis10

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές τάσσονται εναντίον του νέο Λυκείου που προωθεί ως εκπαιδευτικό μοντέλο το Υπουργείο Παιδείας και ζητούν την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό και προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών, την μείωση των εξαντλητικών τους ωραρίων μέσα από φροντιστήρια και επαναλαμβανόμενες εξετάσεις, την άμεση κάλυψη των σχολικών αναγκών σε υλικό και μόνιμους καθηγητές, δωρεάν παιδεία χωρίς ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των οικογενειών τους, όπως καιο δωρεάν παροχή των εγχειρίδιων διδασκαλίας των ξένων γλωσσών.

2014-11-14-Reportaz-mathitikes-kinitopoiiseis12
Ακόμη ζητούν να μην καταργηθεί καμιά ειδικότητα στα ΕΠΑΛ, τη αποκλειστικά δωρεάν μεταφορά τους από και προς τα σχολεία, την πρόβλεψη έκτακτου κονδυλίου σίτισης των απόρων μαθητών μέσω των Δήμων, την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων υποδομών διδασκαλίας, όπως και της αναγκαίας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τέλος την αποποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.
Στο πλευρό των μαθητών της σημερινής κινητοποίησης, για λογαριασμό της ΕΛΜΕ παραβρέθηκε ο Μιχάλης Γαλουζής και ως εκπρόσωπος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Ημαθίας ο Γιάννης Μελιόπουλος.

2014-11-14-Reportaz-mathitikes-kinitopoiiseis7

Δείτε το video κάνοντας κλικ 
στη φωτογραφία


http://faretra.info