Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  27  ΝΟΕΜΒΡΗ
         Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Ν. Πιερίας  "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"
         Συνάδελφε,  και Συναδέλφισσα, Στο Eμπόριο, Στις Υπηρεσίες, Στην Παραγωγή

 Η  εργατική τάξη    στις 27 Νοέμβρη  δίνει την δικιά της  απάντηση   με  πανελλαδική απεργία,  στην  πολιτική  του  κεφαλαίου. Στέλνει  αγωνιστικό μήνυμα  σε  κυβέρνηση , στην   Ε.Ε. τον Σ.Ε.Β. και σε  όσους   επεξεργάζονται και   διαμορφώνουν  την αντιλαϊκή  πολιτικής, από το  μετερίζι που είναι  ταγμένοι  για να υπερασπίσουν  την  Ευρώπη  του κεφαλαίου, οικοδομώντας  μια κοινωνία με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων.
Συνάδελφε  και Συναδέλφισσα
 Μην  δέχεσαι  παθητικά  τη μαζική προπαγάνδα  που ασκούν  η κυβέρνηση,  η   εργοδοσία ,  οι  μηχανισμοί  του αστκού κράτους, για τις καλύτερες  μέρες  που θα έρθουν, από την καπιταλιστική ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία των  επιχειρήσεων. Μήπως  το 2013,και το 2014  περίοδος  κρίσης  ο κλάδος τουρισμού δεν είχαν κέρδη;  Εκατομμύρια ευρώ  είχαν οι  μονοπωλιακοί όμιλοι. Μήπως  και  στην  Πιερία  δεν έχουμε  επιχειρήσεις κερδοφόρες;  Οι εργαζόμενοι όμως  αμείβονται με 15,20,25, ευρώ, ανασφάλιστοι , με ατομικές συμβάσεις εργασίας , σε κλίμα τρομοκρατίας, εντατικοποίησης της δουλειάς , απληρωσιάς κλπ.. Μην υποκύπτεις στη φοροληστία , που μας παραμυθιάζουν με τις δόσεις, αν θα είναι 100,70, κλπ. Γιατί;  Oι εργαζόμενοι μετά  θα μπορούν να  τΙς πληρώσουν; Μην υποκύπτεις στην προπαγάνδα ότι τα λεφτά τα φάγαμε όλοι  μαζί , στη φοροδιαφυγή, τους κλέφτες  κλπ, χωρίς ονοματεπώνυμο. Τα λεφτά  είναι στα σεντούκια του μεγάλου κεφαλαίου,   αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, από  το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης, της ελευθερίας κίνησης του  κεφαλαίου, και της δικτατορίας  των   κεφαλαιοκρατών  πάνω στην εργατική τάξη. Μη δέχεσαι να κοστολογούν την υγεία,  την παιδεία, το νερό, την ενεργεία,  σαν εμπορεύματα,  για να  κάνουν μπίζνες σε βάρος των  εργαζομένων οι  επιχειρηματικοί όμιλοι . Στόχος  αυτής  της  προπαγάνδας  είναι να  υποτάξουν  την εργατική τάξη,  να μάθει   να ζει   με τα ψίχουλα , να αποδεχτεί   τη  βαρβαρότητα, να μην   αντιδράσει   ενάντια στους εκμεταλλευτές της , και το σύστημα τους,  και να μη  διεκδικήσει    αυτά που της ανήκουν.
Συνάδελφε και Συναδελφισσα
 Άνοιξε τα φτερά σου, για  να οργανώσουμε την αντεπίθεση, να υπερασπίσουμε  ότι απέμεινε  από τα δικαιώματα μας. Διεκδικώντας :   Υπογραφή  Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις στα επίπεδα του 2009 με όλες της απώλειες που είχαμε μέχρι σήμερα. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, και όλων των φόρων και από την εργατική λαϊκή οικογένεια. Σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επίδομα 600 ευρώ για όλους τους  ανέργους, και ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος.. Ο φόβος, η αγανάκτηση, η αηδία, η  σαπίλα,  μπορούν  και πρέπει να γίνουν  συνειδητή  οργανωμένη πάλη μέσα από το Συνδικάτο και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Γύρνα την πλάτη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό της Γ.Σ.Ε.Ε του Ε.Κ.Κ. που είναι συνένοχοι  για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος και συνοδοιπόροι  των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Μπορούμε  να γίνουμε  οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων και όχι άβουλα όντα που θα δουλεύουμε για τα ψίχουλα.
Γίνε μέλος  του  σωματείου, και πάρε μέρος  στην  δράση του. Αυτό  τρέμει η κυβέρνηση, και η εργοδοσία. Γιατί ξέρουν αν ξυπνήσει  ο γίγαντας λαός  θα έρθουν τα πάνω κάτω, και η  εργατική τάξη, και  λαός μας θα είναι κυρίαρχος  του πλούτου που παράγει,  δεν θα ζητιανεύει , θα  ζει  με αξιοπρέπεια , σε ένα σύγχρονο  εργασιακό περιβάλλον  με πλήρη  εργατικά δικαιώματα, γιατί ο πλούτος  θα ανήκει στον λαό και όχι στους κηφήνες καπιταλιστές..  
Όλοι  Στην  απεργία  Στις 27 Νοέμβρη και την Συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ στην κεντρική  Πλατεία  της Κατερίνης στις 10.30.π.μ.

          Συνδικάτο Ιδιωτικών  Υπαλλήλων  Ν Πιερίας ... Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ