Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Μήνυμα του Νότη Μαριά από το Ντίσελντορφ με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις

 Νότης Μαριάς  από το Ντίσελντορφ: Τρίμηνη εκστρατεία για τη στήριξη της πρότασης για δημόσια ακρόαση στην Ευρωβουλή με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις-Εκδήλωση στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 8/12/2014


Μιλώντας την Κυριακή 16/11/2014 στην καρδιά της βιομηχανικής Γερμανίας στο Ντίσελντορφ σε εκδήλωση για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο  Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του  Πολιτικού Κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες" Ευρωβουλευτής  Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η Γερμανία οφείλει να καταβάλει  άμεσα  στην πατρίδα μας το ποσό των 162 δις πλέον τόκων για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.
Επίσης ζήτησε την άμεση επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφερόμενος στην υπόθεση του Διστόμου ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να δώσει άδεια για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου πολύ δε περισσότερο τώρα που έχει εκδοθεί και η ιστορική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας για τα θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής.


Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει κάνει για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών στην Ευρωβουλή και επικεντρώθηκε στην πρότασή του για διοργάνωση δημόσιας ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι οι Συντονιστές των Πολιτικών Ομάδων στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής αποφάσισαν για άλλη μια φορά την αναβολή και μάλιστα για τον Φεβρουάριο του 2015 της λήψης απόφασης περί διοργάνωσης ή μη της εν λόγω δημόσιας ακρόασης κατά το δεύτερο εξάμηνο του επομένου έτους.
Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς από το Ντίσελντορφ, από την πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ανακοίνωσε ότι ξεκινά τρίμηνη εκστρατεία προκειμένου να πειστεί η Επιτροπή Αναφορών να κάνει δεκτή την πρότασή του για δημόσια ακρόαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.




Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν μεταξύ άλλων και οι παρακάτω δράσεις.

1.Ανάρτηση και διάχυση ειδικού βίντεο με ομιλίες του Νότη Μαριά στην Ελληνική Βουλή και στην   Ευρωβουλή για τις γερμανικές οφειλές.
2.Συνάντηση Εργασίας με Κινήματα Πολιτών το Σάββατο 29/11/2014 στην Αθήνα.
3.Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 8/12/2014 και ώρα 15.00.

Ο αγώνας συνεχίζεται.