Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Μακεδόνες Πιερίων-AE Ποσειδών Νέων Πόρων 2-3 HD Γ' ΕΠΣ Πιερίας 16-11-14 Διπλό ανόδου (γκολ+φάσεις)

 Του Κολίτση Νίκου
Σ' ένα ομιχλώδες ποδοσφαιρικό σκηνικό αγγλικής προέλευσης, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, η ΑΕ Ποσειδών Νέων Πόρων απέδρασε με το διπλό (3-2) από μία από τις πιο
καυτές έδρες του πρωταθλήματος. Σ' ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας, διαφήμιση για το ποδόσφαιρο της Πιερίας, σ' έναν αγωνιστικό χώρο που η μπάλα κυλούσε μετά βίας σε πολλά σημεία, οι παίκτες και των δύο ομάδων επιστράτευσαν όλες τις σωματικές και ψυχικές τους δυνάμεις για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες και να προσφέρουν τελικά εξαιρετικό θέαμα στους πολυπληθείς φιλάθλους που το παρακολούθησαν.
Η Ρητίνη προηγήθηκε στο σκορ με τον Σιασιόπουλο, αλλά η ομάδα των Πόρων με ποδοσφαιριστές που υπερέχουν στο ψηλό παιχνίδι και στις προσωπικές μονομαχίες, έκανε κατοχή και δημιουργούσε ρήγματα από κλεμμένες μπάλες σε πρώτο χρόνο και στημένα. Η ανατροπή ήταν ολική, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 1-3, με τους Στούμπο Β., Τζίκα Γ. και Αποστολιό Γ. . Το παιχνίδι, μετά τη μείωση του σκορ από τον Καργιώτη, απέκτησε μία άγρια ομορφιά, με τους Μακεδόνες να πιέζουν ασφυκτικά και να χάνουν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, με τη βοήθεια και του κόσμου και την ομάδα των Πόρων να προσπαθεί να πετύχει τέταρτο γκολ στις αντεπιθέσεις.

Man of the match: O Κώστας Ρουμπιές των Νέων Πόρων μπορεί να μην σκόραρε, όμως είχε δοκάρι, μοίρασε εξαιρετική ασίστ (στην ισοφάριση), έκανε κινήσεις στο χώρο και απασχολούσε διαρκώς αντιπάλους και κυρίως έφευγε σαν βέλος,  παρά την ηλικία του, στην αντεπίθεση από διαφορετικές κατευθύνσεις, ανοίγοντας συνεχώς διαδρόμους και κρατώντας με μαεστρία την μπάλα με προσποίηση κερδίζοντας χρόνο.  Από την άλλη μεριά, ο Θωμά Α. κυριολεκτικά ζωγράφισε στη λάσπη, κάνοντας το «παιχνίδι της ζωής του», κατάπιε χιλιόμετρα, μοίρασε, έβγαλε κάθετες και ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αντιπάλους με τη διεισδυτικότητα και την ευστροφία της σκέψης και των κινήσεων του.  Στούμπος Β. και Αποστολιός Γ. ξεχώρισαν για την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα και την αποτελεσματικότητά τους, ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων αξίζουν πραγματικά τον τίτλο για την απόδοσή τους, αναλογικά με τις συνθήκες του αγώνα.

Highlights: η παρουσία και η συμμετοχή, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στο γήπεδο, του κόσμου των γηπεδούχων αλλά και η παρουσία των φιλάθλων των Πόρων, o προπονητής των φιλοξενούμενων Χρυσάκης Δημήτρης, που λόγω τραυματισμού του βασικού τερματοφύλακα, θυμήθηκε τα νιάτα του και αγωνίστηκε στην ίδια θέση με επιτυχία από την αρχή του αγώνα, ο Σιασιόπουλος Νίκος των Μακεδόνων που σκόραρε και πάλι στη μία και μόνη φορά που έφυγε μόνος στον αιφνιδιασμό, ενώ με τη συνολική του εμφάνιση σε γήπεδο που δεν ευνοεί την τεχνική, δικαιώνει όσα έχουμε γράψει γι' αυτόν και η επιβλητική  παρουσία της μεσοαμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων.