Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΒΡΑΔΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Μ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

     Στην προσπάθεια να διατηρήσει τη συνοχή και αλληλεγγύη  μεταξύ των χορευτών, των οικογενειών και των φίλων του τμήματος, να προσφέρει μοναδική διασκέδαση, αλλά και να
δώσει τη δυνατότητα για τη όσο το δυνατό καλύτερη γνωριμία μεταξύ τους, η εφορεία χορευτικού πραγματοποίησε βραδιά ταβέρνας με τη συμμετοχή όλης της χορευτικής οικογένειας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
    Χορευτικό τμήμα και χωρίς ξεφάντωμα χορού ασφαλώς δε γίνεται. Με τη συνοδεία του τμήματος παραδοσιακής μουσικής της Ε.Π.Μ.Κατερίνης <<οι παρολύμπιοι>>  χορευτές και συνοδοί απόλαυσαν τη βραδιά με όλο το παραδοσιακό και σύγχρονο χορευτικό ρεπερτόριο. Από χορούς κυκλωτικούς, αντικριστούς, ζευγαρωτούς.
    Γιατί ο χορός γεννήθηκε από τις ανάγκες του ανθρώπου να ξορκίσει τους φόβους του, να εξευμενίσει τους θεούς, να εκφράσει τον έρωτά του και κυρίως να επικοινωνήσει. Στοιχεία που συνάδουν με τη φιλοσοφία και πρακτική του χορευτικού τμήματος της Ε.Π.Μ.
    Παρουσία του προέδρου της Ε.Π.Μ.Κατερίνης Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, του γενικού γραμματέα Αναστάσιου Πολυχρονίδη, του ταμία Ευάγγελου Γκούτζα και του πρώην εφόρου χορευτικού Νικολάου Δουκάκη, οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης ο έφορος χορευτικού Παναγιώτης Σάββας και οι χοροδιδάσκαλοι Γεώργιος Δημόπουλος και Ιωάννης Μοσχίδης υποδέχθηκαν  και καλωσόρισαν τα μέλη και φίλους του αξιόλογου και ιδιαίτερα παραγωγικού τμήματος της Εστίας, φροντίζοντας να απολαύσουν όλοι τη καθόλα ευχάριστη βραδιά.
    Μάλιστα η συγκίνηση περίσσεψε με τη γνωστοποίηση από το γενικό γραμματέα της Ε.Π.Μ.Κατερίνης Αναστάσιο Πολυχρονίδη της τιμητικής βράβευσης στην Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης από την Ακαδημία Αθηνών, απονομή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014.
    Ήταν μια ακόμα πρωτοβουλία του πολιτιστικού φορέα της Πιερίας που φέτος συμπλήρωσε εξήντα χρόνια διαρκούς προσφοράς στα γράμματα και τις τέχνες. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στην κοσμική αίθουσα <<λεμονανθός>> στον Κάτω Άγιο Ιωάννη Πιερίας.