Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Δημοσιογράφοι στο ρακοκάζανο του Γιάννη Παντούλη

 Στο ρακοκάζανο του Γιάννη Παντούλη, στην Περίσταση, ήταν το βράδυ του Σαββάτου μια εκλεκτή παρέα δημοσιογράφων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι  βρίσκονται
στην Πιερία με την ευκαιρία της εκδήλωσης που διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Πιερίας με θέμα: «Όλυμπος: 2.918 μ. Μύθου και Ιστορίας».
Εκεί απόλαυσαν τη διαδικασία της απόσταξης, γεύτηκαν το Πιερικό Τσίπουρο και τα πλούσια εδέσματα του φιλόξενου ιδιοκτήτη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα οινικά και τουριστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Στην όμορφη βραδιά που δημιουργήθηκε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα ήταν οι δημοσιογράφοι Βασιλική Κεράστα από την Καθημερινή, Ξένια Στούκα από τον Ελεύθερο Τύπο, ο Νίκος Μαστροπαύλος από το Βήμα της Κυριακής, η Σίσσυ Νίκα από τη Real News και ο φωτογράφος Μπάμπης Τάσιος από τη Μακεδονία και τα Όμορφα Ταξίδια.
Επίσης ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, με τους συνεργάτες της Δημήτρη Ρουκά και Βασίλη Δήμου.
● Ο Γιάννης Παντούλης σπούδασε και έκανε μεταπτυχιακά στην οικονομία και υπηρετούσε την επιστήμη του ώσπου ερωτεύτηκε το αμπέλι.  Σε μια δήλωσή του αναφέρει: «Πάει, ρίζωσα εδώ» και μπλέχτηκαν οι ρίζες οι δικές του και της οικογένειάς του με τις ρίζες του αμπελιού. Φτιάχνει βιολογικά τσίπουρα, κρασιά, λικέρ και άλλα αποστάγματα με φράουλα και λεμόνι. Και το έχει φιλοσοφήσει το πράγμα: «Το τσίπουρο σου δείχνει πώς να ζεις. Από όλα αυτά που μαζεύεις, κρατάς το απόσταγμα, το καλύτερο, και αυτό το φιλτράρεις δυο φορές. Μπαίνουν όλα μαζί στο καζάνι και βγαίνει το πνεύμα. Το πνεύμα υγροποιείται και γίνεται τσίπουρο, που ανοίγει τις μικρές, κλειστές πόρτες μέσα σου, ειδικά σε αυτά τα νυχτέρια δίπλα στο καζάνι». Το τσίπουρο είναι συνδεδεμένο με τη χαρά και μαζί με τα παστά και τα τουρσιά που είναι οι καλύτεροι μεζέδες, κατά τον Γιάννη, ανοίγει την πόρτα του κρασιού...