Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....  Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης, Πλαταμώνος
Την Πέμπτη 17 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώαττος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ευελπίδων, που λειτουργεί στην περιοχή «Καναπίτσα» Λιτοχώρου, έπειτα από σχετική πρόσκληση της

Διοίκησης της Σχολής Ευελπίδων.


Η ποιμαντική αυτή επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου άρχισε με υποδοχή του Σεβασμιωτάτου από τον Ταξίαρχο Γεώργιο Λέτσιο, Υποδιοικητή της Σχολής Ευελπίδων και τον Συνταγματάρχη  Δημήτριο Τσιπίδη, Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης, και τον Πρωτοπρ. Αθανάσιο Βασιλείου, Αρχιερατικό Επίτροπο Λιτοχώρου, προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Κέντρου που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Γεωργίου και ομιλία με προβολή στους 600 φοιτητές των α΄, β΄ και γ΄, ετών της Σχολής Ευελπίδων. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την παρουσία, τη μαρτυρία και την αποστολή της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, μοίρασε σε όλους τους Ευέλπιδες πνευματικά βιβλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές και στη σταδιοδρομία τους για το καλό της Πατρίδας μας.


Ο Μητροπολίτης παρέστη και στην τελετή, που οργανώθηκε για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης 20 Ευελπίδων του Αμεριμανικού Στρατού, οι οποίοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε ο Πρωτοπρ. Δημήτριος Γκόλιας, Υπεύθυνος του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής.