Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Δικαίωση για τον τυφλό μαθητή: Έγινε δεκτός από το ΑΠΘ

Αίσιο τέλος είχε η πολύμηνη περιπέτεια του αριστούχου τυφλού μαθητή, Αργύρη Κουμτζή, ο οποίος δεν γινόταν δεκτός από το τμήμα της Φυσικής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Μετά από παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο τελειόφοιτος μαθητής του 1ου Λυκείου Πεύκων, θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, παρακολουθόντας τα μαθήματα του πανεπιστημίου με τη βοήθεια συνοδού.
Υπενθυμίζουμε πως είχε αποκλειστεί, επειδή ο κανονισμός της σχολής, δεν δέχεται ως φοιτητές, άτομα με κινητική αναπηρία στα δύο άνω άκρα ή με προβλήματα όρασης.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Χρυσάφης, έχει δηλώσει πως «δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, αλλά αφορά τα γενικά κριτήρια που θέτει το τμήμα για την εισαγωγή ατόμων με ειδικές ανάγκες σε ό,τι αφορά την ικανότητά τους να το παρακολουθήσουν».
Η υπόθεση, μάλιστα, είχε πάρει μεγάλη έκταση αφού την Τρίτη, όπως σας είχαμε γράψει και σε παλαιότερη ανάρτηση του star.grη Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είχε ζητήσει την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει από τον περασμένο Φεβρουάριο.