Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δικό του πρόγραμμα ναυαγοσωστικής κάλυψης προωθεί φέτος ο Δ.Δίου-Ολύμπου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... -Δ.Δίου-Ολύμπου
 ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΑΠΟ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

Δικό του πρόγραμμα ναυαγοσωστικής κάλυψης προωθεί φέτος ο Δ.Δίου-Ολύμπου
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΩΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Δικό του πρόγραμμα ναυαγοσωστικής κάλυψης ακτών αναμένεται να προωθήσει, για πρώτη φορά, ο δήμος Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου. Προς τον σκοπό αυτό, ο δήμος θα προβεί σε δημόσια πρόσκληση ατόμων που, εφόσον πληρούν τις δέουσες προϋποθέσεις, θα μπορούν να εργασθούν ως ναυαγοσώστες τους θερινούς μήνες.
Στην ίδια ανακοίνωση, ο δήμαρχος δηλώνει αντίθετος σε συνεργασία με Μ.Κ.Ο. που οργανώνουν δήθεν εθελοντικά προγράμματα για ελέγχους ποιότητας υδάτων ενώ στην πραγματικότητα οι δήμοι πληρώνουν αδρά για τις υπηρεσίες αυτές.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Ολόκληρη η ανακοίνωση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου έχει ως εξής:
«Οι γαλάζιες σημαίες είναι σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές, μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους, ξενοδόχους ή και άλλους φορείς και είναι πρόγραμμα εθελοντικό.
Σκοπός δε του προγράμματος είναι:
· ο καθαρισμός των θαλασσών και των ακτών
· οι ασφαλείς και κατάλληλες παρεχόμενες υπηρεσίες στους λουόμενους και τους επισκέπτες
· η δημιουργία περιβαλλοντικής ευαισθησίας
· η ενεργή προστασία των παράκτιων περιοχών».
 Αυτά θα διαβάσει κανείς αν επισκεφθεί τη σχετική ιστοσελίδα των Γαλάζιων Σημαιών.
Εγώ τουλάχιστον ως δήμαρχος έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι  το πρόγραμμα δεν είναι εθελοντικό αφού οι δήμοι πρέπει να πληρώσουν αδρά στην αντίστοιχη ΜΚΟ για να προμηθευτούν τις περίφημες γαλάζιες σημαίες οι οποίες πιστοποιούν την καταλληλότητα του νερού για τους λουόμενους μετά από δειγματοληπτικούς που πραγματοποιούν οι ίδιοι. (Αλήθεια η ΜΚΟ πως είναι σίγουρη από ποια ακτή αποστέλλουν δείγμα οι δήμοι;)
Η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, πριν από λίγες μέρες, μας απέστειλε έγγραφο με το οποίο πιστοποιεί ότι όλες οι ακτές του δήμου μας που ελέγχθηκαν, κρίθηκαν κατάλληλες για τους λουόμενους.
Κι εγώ αναρωτιέμαι, γιατί πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ισχύ τα αποτελέσματα μιας ΜΚΟ και όχι ενός δημόσιου φορέα; Μήπως γιατί στην πρώτη περίπτωση εξυπηρετούνται συμφέροντα;
Όσο για τους τέσσερεις στόχους που θέτει το πρόγραμμα, αυτούς τους επιδιώκει και υλοποιεί κάθε παράκτιος δήμος είτε εντάσσεται στο πρόγραμμα γαλάζιων σημαιών είτε όχι. Όπως και ο δικός μας δήμος συνεχώς και αδιάλειπτα κάνει αυτά τα χρόνια.
Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά ο δήμος μας θα επιχειρήσει να οργανώσει ο ίδιος το πρόγραμμα ναυαγοσωστικής κάλυψης προσκαλώντας άτομα που, εφόσον πληρούν τις δέουσες προϋποθέσεις, θα μπορούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να εργασθούν ως ναυαγοσώστες τους θερινούς μήνες.
Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση, για τη  δημιουργία εντυπώσεων λόγω προεκλογικής περιόδου και δεν με αγγίζουν. Και έως το τέλος της θητείας μου, δηλαδή έως τις 31/8/2014, θα συνεχίσω να πορεύομαι πάντα με γνώμονα μια αρχή: Να είμαι χρήσιμος σε όλους και όχι αρεστός σε κάποιους.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ