Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

"Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014" - Γράφει ο Γιώργος Τόλιος

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΜΑΣ  ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014
Από τον Γιώργο Τόλιο
Μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πιερίας

Επειδή η ψήφος μας στις Ευρωεκλογές της Κυριακής είναι  ξεκάθαρα πολιτική και επειδή
  από αυτή θα εξαρτηθούν οι πολιτικές εξελίξεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καλό είναι να δούμε ( όσο πιο συνοπτικά και περιεκτικά γίνεται)  τι σημαίνει η ψήφος σε κάθε κόμμα ξεχωριστά, αλλά και τι συνέπειες θα έχει αυτή για τη ζωή μας.

Ψήφος  στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και επιβραβεύουμε  την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, οδηγεί στο κλείσιμο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ευθύνεται για τα δύο  εκατομμύρια ανέργους και για τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, ιδιωτικοποιεί την Υγεία και Παιδεία, καθιερώνει αμέτρητα φορολογικά χαράτσια για το λαό  χαρίζοντας ταυτόχρονα δισεκατομμύρια σε τραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανους,  καταργεί τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με τους αγώνες και το αίμα προηγούμενων γενεών, καταστρέφει το μέλλον των παιδιών μας.
Η Νέα Δημοκρατία εξυπηρετεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να λύσει το προσωπικό του πρόβλημα με την υπόσχεση που έλαβε από τον βουλευτή ή τον οποιονδήποτε πολιτευτή ή παράγοντα  της Ν.Δ. θα γελαστεί οικτρά μετά τις εκλογές. Τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται σε προσωπική βάση. Απαιτούνται φιλολαϊκές κοινωνικές πολιτικές που τα αστικά κόμματα ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εφαρμόσουν.
Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία σημαίνει νέα αντιλαϊκά μέτρα την  επόμενη των εκλογών...  
 

Ψήφος στην ΕΛΙΑ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει όλα τα παραπάνω ( να μη τα ξαναλέμε) και επιπλέον ότι δίνεται ανάσα  και το δικαίωμα  σε ένα πολιτικό πτώμα  να λέει ότι υπάρχει ακόμα στην πολιτική σκηνή  και  ότι μπορεί να ρυθμίζει τις ζωές μας.

Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει  ότι δεν διδαχτήκαμε από το  παρελθόν των ανέξοδων υποσχέσεων που δίνουν τα αντιπολιτευόμενα   κόμματα του συστήματος  με σκοπό την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου. Σημαίνει ότι  πιστεύουμε πως είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν τα λαϊκά συμφέροντα  μέσα στη Λυκοσυμμαχία του Κεφαλαίου που ονομάζετε Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημαίνει ότι έχουμε την αυταπάτη πως είναι δυνατόν να γίνει μια τέτοια διαχείριση του καπιταλισμού, που θα μπορεί και ο λαός να περνάει καλά και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να αυξάνουν, ώστε όλοι να είμαστε… ευτυχισμένοι.  Αυτό όμως είναι αδύνατο  να γίνει.  Ο πλούτος του καπιταλιστή πατάει πάνω στη φτώχεια και την εξαθλίωση του εργάτη.
Ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία και το σύστημα εξαρτάται κυρίως από το ποιος έχει τα κλειδιά της οικονομίας σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ΝΑΙ στις φρούδες ελπίδες και στις αυταπάτες.

Ψήφος στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σημαίνει   ότι  δυναμώνουμε την πιο ακραία, τη φασιστική εκδοχή διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος. Μιας διαχείρισης στην οποία καταργούνται  ακόμα και οι αστικές ελευθερίες του λόγου και του τύπου. Καταργείται κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δράση.   Σημαίνει ότι τα μαντρόσκυλα των καπιταλιστών μετά τους μετανάστες θα αρχίσουν να χτυπάνε και να δολοφονούν τους αγωνιστές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Τα πρώτα κρούσματα τα είδαμε με  τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα   και  τη δολοφονική  επίθεση  ενάντια στους συνδικαλιστές  του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. 
 Ο φασισμός ενισχύεται τα τελευταία χρόνια  από τους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη.  Είναι η εναλλακτική λύση  των καπιταλιστών προκειμένου να διαιωνίσουν ένα σύστημα που απαιτεί το λαό δεμένο χειροπόδαρα. Δεν είναι τυχαία η στήριξη της Ευρωπαϊκή Ένωσης στη Ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας καθώς και η ανοχή στην αναστύλωση ναζιστικών μνημείων  και  οι διώξεις των κομμουνιστικών κομμάτων σε μια σειρά χώρες της Ε.Ε.   

Ψήφος στο ΠΟΤΑΜΙ…..έ.. τι να πει κανείς. Μόνο ότι ο πνιγμένος ( ψηφοφόρος)  από τα μαλλιά του πιάνεται.    Τι εννοώ:  Ο Κος Σταύρος Θεοδωράκης  δήλωσε πως στην προοπτική των Εθνικών εκλογών,  θα μπορούσε να συνεργαστεί με οποιοδήποτε από τα μεγάλα κόμματα του ζητήσει τη στήριξη για τη δημιουργία μιας ισχυρής κυβέρνησης.  Ο καθένας λοιπόν  πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που αποχαιρετά το κόμματα  της πολιτικής βαρβαρότητας, ψηφίζοντας ΠΟΤΑΜΙ   μπορεί να  δει την επόμενη των εκλογών να ξαναέρχεται η  Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ  στην διακυβέρνηση της χώρας με τη στήριξη  του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
Βέβαια μπορεί να στηρίξει και… ΣΥΡΙΖΑ.  Σε κάθε περίπτωση  ο κάθε ψηφοφόρος που σήμερα ψηφίζει  ΠΟΤΑΜΙ δεν θα ξέρει που θα βρεθεί αύριο η ψήφος του.
(αναφέρομαι με όρους συνεπειών βουλευτικών εκλογών… αλλά οσονούπω έρχονται κι αυτές και ότι παγιωθεί ως εκλογικό σώμα στις ευρωεκλογές θα επηρεάσει τα αποτελέσματα των επόμενων βουλευτικών εκλογών.)

Τι σημαίνει ψηφίζω ΚΚΕ.   Το ΚΚΕ  είναι το κόμμα της Εργατικής Τάξης που αγωνίζεται αδιάκοπα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των Λαϊκών συμφερόντων. Είναι το κόμμα που αγωνίζεται μαζί με το λαό για μια δίκαιη – σοσιαλιστική κοινωνία. Μια κοινωνία που τα δικαιώματα στη δουλειά, τη στέγη, τις διακοπές, την πρόσβαση στα αγαθά του πολιτισμού θα είναι κατοχυρωμένα. Μια κοινωνία με δημόσιες – ποιοτικές - και δωρεάν υπηρεσίες στην Παιδεία και την Υγεία. Μια κοινωνία που αγαθά και υπηρεσίες όπως φως, νερό , επικοινωνίες, συγκοινωνία, θα θεωρούνται κοινωνικά αγαθά και θα τα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες.
Το ΚΚΕ πιστεύει ότι  και η υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων στα πλαίσια του καπιταλισμού, αλλά και η ανατροπή του  σάπιου και βάρβαρου αυτού συστήματος είναι υπόθεση του οργανωμένου λαϊκού και εργατικού κινήματος.  Η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ ενισχύει το λαϊκό κίνημα. Κάνει πιο μαζικούς και αποτελεσματικούς τους αγώνες. Η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ φοβίζει τους  ντόπιους και ξένους καπιταλιστές,  που κάθονται στο σβέρκο του Λαού.  Ανοίγει δρόμους για ριζικές ανατροπές.  Σε κάθε περίπτωση  ένα δυνατό ΚΚΕ είναι ένας δυνατός σύμμαχος του λαού στους αγώνες του.   Η  εκλογική δύναμη του ΚΚΕ επιστρέφει ως δύναμη στον ίδιο το λαό και στο εργατικό κίνημα. Στην σημερινή  οικονομική και πολιτική κυριαρχία  των δυνάμεων του κεφαλαίου, χρειάζεται μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση.  Και αυτή μόνο το ΚΚΕ μπορεί να την εξασφαλίσει.
Ψηφίζουμε  ΚΚΕ   ακόμα κι αν  δε  συμφωνούμε σε όλα μαζί του. Είναι η δύναμη και η ελπίδα του λαού.
Η ψήφος στα λοιπά κόμματα δεν θα έχει σημαντική επίδραση  στις πολιτικές εξελίξεις οπότε περιττεύει ο σχολιασμός.
Καλό βόλι  την Κυριακή 25 Μάη !!!