Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Το λαθρεμπόριο καπνού απειλεί να στείλει στο Ταμείο Ανεργίας 200.000 Περιπτερούχους

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....
 Το λαθρεμπόριο καπνού απειλεί να στείλει στο Ταμείο Ανεργίας 200.000 Περιπτερούχους

Την αναλγησία του κρατικού μηχανισμού απέναντι σε 200.000
Περιπτερούχους αντιμετωπίζει το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Αττικής, εφόσον δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του λαθρεμπορίου τσιγάρων, το οποίο αγγίζει το 58% των διακινούμενων προϊόντων καπνού. Το λαθρεμπόριο τσιγάρων έρχεται δεύτερο μετά το λαθρεμπόριο καυσίμων και σημαίνει ετήσια απώλεια εσόδων για το Δημόσιο ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, κ. Χρήστου Χρηστίδη και του Υποψηφίου Ευρωβουλευτή του κόμματος κ. Σπύρου Ασημακόπουλου με τον Πρόεδρο του Συνδικαλιστικού φορέα των Περιπτερούχων κ. Γιώργο Δούκα συζητήθηκαν τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου, ο οποίος βρίσκεται υπό διωγμό και απειλείται με εξαφάνιση.

Το ευεργέτημα της χορήγησης άδειας περιπτέρου στις οικογένειες των πεσόντων στο βωμό του καθήκοντος καταργήθηκε με τον ν. 4093/2012, ενώ οι Περιφέρειες, που είναι αρμόδιες για την χορήγηση αδειών περιπτέρων κατόπιν εισήγησης των Δήμων, φροντίζουν μόνον για την είσπραξη υπέρογκων τελών ενοικίασης και χρήσης ελαχίστων τετραγωνικών μέτρων, χωρίς να παρέχουν καμιά διευκόλυνση καθαριότητας και υγιεινής, ούτε καν παροχή νερού, προς τους βιοπαλαιστές περιπτερούχους.

Κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας με το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων, που αριθμεί 17.500 μέλη μόνο στην Αττική, διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων και ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας δεσμεύθηκε δια του Προέδρου να σταθεί στο πλευρό της πολύπαθης αυτής κοινωνικής ομάδας των μικροεπαγγελματιών, που στοχοποιούνται από τα διεθνή καρτέλ των καπνοβιομηχανιών. 

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ