Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Κίτρους, Kατερίνης και Πλαταμώνος στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
 Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  πραγματοποίησε ο νέος Μητροπολίτης  Κίτρους, Kατερίνης και Πλαταμώνος
κ.κ.  Γεώργιος, συνοδευόμενος από τον  Πανοσιολογιότατο  Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014.
Το νέο  Μητροπολίτη υποδέχθηκε θερμά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτρη Τσιμήτρη, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας- παρουσία και των συνεργατών της - και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση στο έργο του. Άλλωστε, η κ. Μαυρίδου τον συνεχάρη για το αξίωμα, εξέφρασε τη στήριξή της στην  πολυσήμαντη  –όπως τη χαρακτήρισε-  πνευματική αποστολή που αναλαμβάνει και  τον διαβεβαίωσε  ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα είναι στη διάθεσή του με τον προσφορότερο τρόπο.
Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη μνημονίου ενεργειών για την τόνωση του θρησκευτικού-προσκύνηματικού τουρισμού και συζήτησε με τον Μητροπολίτη για την προβολή  των θρησκευτικών μνημείων της Πιερίας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
Η Σοφία Μαυρίδου προσέφερε στο Μητροπολίτη ένα καλάθι με αντιπροσωπευτικά τοπικά αγροτικά προϊόντα της Πιερικής γης καθώς και ένα βιβλίο για τον Όλυμπο και την Ορεινή Πιερία, ενώ ενημέρωσε για την ιστορία της περιοχής, τα ήθη-έθιμα του τόπου, τους προορισμούς, τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές του νομού αλλά και για τη φιλοξενία, το χαμόγελο και τη ζεστασιά των κατοίκων της Πιερίας. Από την πλευρά του ο νέος Μητροπολίτης αντιπροσέφερε στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας ένα αναμνηστικό δώρο από την Ι.Μητρόπολη και της ευχήθηκε να έχει υγεία και επιτυχίες στα καθήκοντα που επιτελεί.
Ο Σεβασμιότατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί συγκινημένος στη ζεστή τελετή ενθρόνισής του, όπου ο κόσμος τον υποδέχτηκε με εκδηλώσεις αγάπης, σεβασμού και ενθουσιασμού  και δεσμεύτηκε ότι με όλες του τις δυνάμεις και με την ευλογία του Θεού,  θα προσφέρει και θα  συμβάλει στη  διάδοση του λόγου  του Κυρίου με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και με  γνώμονα τη  σύσφιξη των σχέσεων Εκκλησίας – ποιμνίου, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει το έργο της Μητρόπολης  για το καλό τόσο της Εκκλησίας όσο και της τοπικής κοινωνίας.
Στη συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  σύσσωμοι οι εργαζόμενοι καλωσόρισαν το νέο Μητροπολίτη, ο οποίος  συνομίλησε μαζί τους και τους έδωσε τις πατρικές ευχές του για υγεία και χρηστή εκτέλεση του λειτουργήματος τους, τονίζοντας ότι η Εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό τους,  συμπαραστάτης και σύμμαχος στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΠΕ Πιερίας εκπροσωπώντας τους υπαλλήλους αντευχήθηκε στον Σεβασμιότατο Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιο υγεία και καλή δύναμη στο νέο ποιμαντορικό του έργο.