Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Παρουσίαση υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών Σερρών και Κιλκίς από τους “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες σε Σέρρες και Κιλκίς

Τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες σε Σέρρες και Κιλκίς του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” παρουσίασε, σήμερα, η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Νιόβη Παυλίδου.
Στις Σέρρες υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Βουλγαρίδης ενώ στο Κιλκίς υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο καθηγητής Γιώργος Ρωμανίδης.
Κατά την επίσημη παρουσίαση του κ. Βουλγαρίδη σε ξενοδοχείο των Σερρών, η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου τον χαρακτήρισε ως “μαχητή της αυτοδιοίκησης”, τονίζοντας τα εξής:
“Θεωρώ ότι το προφίλ του Χρήστου Βουλγαρίδη είναι πολύτιμο για τον συνδυασμό “Πολίτες Μπροστά”. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με αρτιότητα τεχνικής γνώσης, καλή επαγγελματική πορεία και με σταθερές πολιτικές πεποιθήσεις, διατηρώντας, όμως, και την αυτονομία της γνώμης, κάτι που είναι το ζητούμενο για τον αυτοδιοικητικό συνδυασμό μας. Πιστεύω ότι, με την εμπειρία και την ικανότητά του, θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση της Περιφέρειας την οποία γνωρίζει όσο λίγοι. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο Χρήστος Βουλγαρίδης είναι ένας “μαχητής της αυτοδιοίκησης” και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε πολύ καλά”.
Από την πλευρά του ο κ. Βουλγαρίδης υπογράμμισε: “Με τιμά ιδιαίτερα, η πρόταση της κας Νιόβης Παυλίδου και του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά”, να είμαι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Π.Ε.Σερρών. Με τη Νιόβη Παυλίδου και τους “Πολίτες Μπροστά”, φρονώ πως η στήριξη και η προτίμησή τους, θα είναι μαζί μας για να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη Περιφέρεια, που θα αξιοποιεί τους ανθρώπινους και αναπτυξιακούς πόρους και θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες τους”.
Η παρουσίαση του κ. Ρωμανίδη έγινε από την επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου στο Επιμελητήριο Κιλκίς. Μιλώντας προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και πολίτες του Κιλκίς, η κα Παυλίδου υπογράμμισε:
“Είμαι πολύ συγκινημένη που ο κ. Ρωμανίδης προέρχεται, όπως κι εγώ, από το χώρο της εκπαίδευσης και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη των νέων. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με καθαρό επαγγελματικό προφίλ, με ιδιαίτερη δράση στον συνδικαλιστικό χώρο και που δεν προέρχεται από την κεντρική πολιτική σκηνή. Θα δουλέψουμε, από κοινού για την ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, ρίχνοντας μία ξεχωριστή “ματιά” στα νέα παιδιά που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία. Στόχος μας είναι να δώσουμε “φτερά” στους νέους”.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Ρωμανίδης ο οποίος τόνισε: “Είναι μεγάλη μου τιμή αλλά συνάμα και καθήκον προσφοράς η συμμετοχή μου στον συνδυασμό “Πολίτες Μπροστά”, με επικεφαλής την κα Νιόβη Παυλίδου, μέσω της υποψηφιότητάς μου ως αντιπεριφερειάρχη Ν. Κιλκίς. Μακριά από κόμματα και ιδιοτελή συμφέροντα δεσμευόμαστε ως αυτοδιοικητικός συνδυασμός, κάνοντας ένα κοινωνικό συμβόλαιο σε επίπεδο νομού όσο και περιφέρειας, ότι ο αγώνας μας έχει αρχή και μόνο συνέχεια. Η προσπάθειά μας έχει ως αιχμή του δόρατος την κινητοποίηση και στήριξη όλων εκείνων των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων που βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας”.

 Τα βιογραφικά των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών Σερρών και Κιλκίς

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σερρών Χρήστος Βουλγαρίδης γεννήθηκε το 1951 στην Πεντάπολη Σερρών. Διαθέτει Πτυχίο Δημόσιας Υγείας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού Δομικών Έργων, υπήρξε Υπότροφος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δ. Γερμανία (Διαχείριση Περιβάλλοντος), κατέχει Diploma Autodesk/AutoCAD 14.00 και AutoCAD 2006, σπούδασε ακόμη πληροφορική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στρατηγικό Managment επίσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οργάνωση και Διοίκηση Μονάδων Υγείας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτικές για Ανάπτυξη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Μιλάει αγγλικά (PITMAN EXAMINATIONS INSTITUTE) ΚΑΙ γερμανικά (ZERTIFIKAT- Goethe Institut). Έχει κάνει δημοσιεύσεις- παρουσιάσεις για την ποιότητα πόσιμου νερού Ν. Σερρών, για την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας, για τη Διαχείριση Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), μελέτη για την καταπολέμηση κουνουπιών (Κ.Κ.Κ.Ν. Σερρών) και για τη Διαχείριση υδάτινων πόρων.
Εργάστηκε, παράλληλα με τις σπουδές του, ως Tour Operator στο τουριστικό γραφείο Vacances και Aegina Club (1974-1981) της Αθήνας, στη συνέχεια έγινε Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Υγείας Σερρών, εκπαιδευτής ΕΚΕΠΙΣ αρ. μητρώου 408853 και εξωτερικός συνεργάτης του ΤΕΙ Σερρών (Τμήματος Μηχανικών Δομικών Έργων).  Υπήρξε νομαρχιακός σύμβουλος από το 1999 έως το 2010. Το 2007 μάλιστα θήτευσε ως αντινομάρχης (Ανάπτυξης και αξιοποίησης Ανθρώπινων Πόρων) και στη συνέχεια εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος.
Είναι παντρεμένος με τη νοσηλεύτρια Μάρθα Ιατρίδου- Βουλγαρίδου με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά: Τον Βαγγέλη, πολιτικό μηχανικό, τον Τάσο, τελειόφοιτο φοιτητή πληροφορικής και τον Αλέξανδρο φοιτητή στο ΑΠΘ (Τμήμα Αγ. Τοπογράφων- Μηχανικών).
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Γιώργος Ρωμανίδης υπηρετεί ως καθηγητής, με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ (2002) τα δέκα τελευταία χρόνια σε γυμνάσια του Νομού Κιλκίς, από τα οποία τα δύο τελευταία, από τη θέση του υπεύθυνου στο εργαστηριακό κέντρο φυσικών επιστημών Ν.Κιλκίς (ΕΚΦΕ). Πριν από την τελευταία εργασιακή του ασχολία ήταν εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα επί έντεκα χρόνια.
Γεννήθηκε το 1966 στο Κιλκίς και μεγάλωσε μετά το τρίτο έτος της ηλικίας του για τα επόμενα εννέα χρόνια ως παιδί μεταναστών στη Γερμανία (1978). Τελείωσε το 1ο Λύκειο Κιλκίς (1983) και εισήχθη στο ΑΠΘ (Τμήμα Γεωλογίας). Το πτυχίο γεωλογίας το απέκτησε το 1988 και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης το 2009.
Είναι παντρεμένος με τη Βαρβάρα Αθανασιάδου και έχει δύο παιδιά: Τον Ιωάννη, φοιτητή στο ΔΠΘ (Τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Η/Υ) και την Σοφία, μαθήτρια της Β' Λυκείου.
Εχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε ταμίας της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Νομού Κιλκίς (2007-2008), γ. Γραμματέας της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Νομού Κιλκίς (2008-2009), πρόεδρος της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) (2009-2010), αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Νομού Κιλκίς για μία θητεία (2011-2012), ενώ μέχρι σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. Του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νομού Κιλκίς.