Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!

Το ερώτημα είναι πλέον ένα!
'' Γιατί εμπλέκεσαι σε εκλογές; ''
Οι απαντήσεις, βέβαια, πάμπολλες και προσωπικά θα αναφέρω εδώ τις κατά την άποψή μου κυριότερες.


1)    Αν το ''εκλέγειν'' είναι δικαίωμα, το ''εκλέγεσθαι'' είναι ΧΡΕΟΣ ! (Όσο δεν αποφασίζεις να εκλέγεσαι, δεν δικαιούσαι να κρίνεις ''εκ του ασφαλούς'' και ''εξ αποστάσεως'' εκείνους που εκλέγεις!)
2)    Η συμμετοχή σου στην διοίκηση εμπλουτίζει πάντα με νέο έμψυχο δυναμικό την ίδια την κοινωνία στην οποία ανήκεις και κατά συνέπεια εκπροσωπείς! Έτσι βάλλεται το παλιό και το κατεστημένο. Έτσι ανανεώνεται στην πράξη η προοπτική για αξιότερες πολιτικές! (Δεν δικαιούσαι να αφορίζεις καμία κάκιστη διοίκηση, αν δεν αναλάβεις ο ίδιος την ευθύνη να την ανατρέψεις με τη δραστική συμμετοχή σου!)
3)    Η αξιότητα της συμμετοχής σου στα κοινά, ακόμη και αν δεν αποδειχθεί ''επιτυχημένη'' εκ του αποτελέσματος, καταγράφεται ιστορικά ως ''ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ'' και αποτελεί ''σπορά''! (Το αν θα θερίσεις ο ίδιος ή θα θερίσουν οι επόμενοί σου δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει!) 

Πιστεύοντας, λοιπόν, ακράδαντα στα όσα παραπάνω ανέφερα, ως απαντήσεις στο ερώτημα ''περί της εμπλοκής μου'' στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, περιμένω την κοινωνία μου, την οποία θέλω να εκπροσωπήσω με την σειρά μου, να αναλάβει την ευθύνη και το ρόλο που της αναλογεί και της αξίζει!

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ !

Σωφρόνιος Τερζόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Νέα Εποχή του Νίκου Μακρίδη