Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ομιλία της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Αλληλεγγύης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο Τύπου Σοφίας Μαυρίδου
Ομιλία της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Αλληλεγγύης στην Κατερίνη

Το Σάββατο, 25 Απριλίου 2014 και ώρα 8:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία» στον
πεζόδρομο της Κατερίνης. Μετά το πέρας των εγκαινίων ακολούθησε η ομιλία της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη, με την παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, ενώ στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της Αλληλεγγύης, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρέθεσε την κεντρική του ομιλία.

Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου.

«Κυρίες και κύριοι
Συνάδελφοι στην Αυτοδιοίκηση,
Αγαπητοί Συνεργάτες,
Φίλες και Φίλοι!

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την σημερινή παρουσία σας εδώ σήμερα, στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου!

Είμαστε όλοι εδώ και συνεχίζουμε την ίδια πορεία που χαράξαμε εδώ και πάνω από τρία χρόνια.

Εξακολουθούμε να κοιτάμε μπροστά οπλισμένοι με αυτοπεποίθηση και δύναμη, με πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια, με ειλικρίνεια και διαχειριστική διαύγεια, που σμιλεύτηκε από τις εμπειρίες μιας δύσκολης και επίπονης προσπάθειας, μιας πέτρινης – οικονομικά – τριετίας και πρωτίστως ΕΝΩΤΙΚΑ


Απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε εκ νέου στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας της Πιερίας, για να ξαναβρούμε τη ζωή μας.
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Γιατί το οφείλουμε στις παραδόσεις και την ιστορικότητα αυτής της περιοχής, το οφείλουμε στους συμπολίτες μας των οικισμών και των χωριών, που αναζητούν συμμετοχή, δίκαιη αντιμετώπιση, ανάπτυξη, αξιοποίηση, βελτίωση της ζωής, σε κάθε οικισμό, σε κάθε χωριό, της Πιερίας.

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για μια ΣΥΓΧΡΟΝΗ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Γιατί το οφείλουμε στις γενιές που θα έρθουν, γιατί σε αυτές πρέπει να παραδώσουμε μια σύγχρονη Πιερία, ένα τόπο που θα αξίζει να ζει κάποιος στο μέλλον.
«για να ξαναβρούμε τη ζωή μας»
Γιατί το οφείλουμε στους εαυτούς μας, γιατί η κοινωνία πρέπει να εξελίσσεται!
Σήμερα, χάρις στη στήριξη, στη συμπαράσταση και στην Αλληλεγγύη των Συμπολιτών μας, μπορούμε να ελπίζουμε στο καλύτερο. Να ξαναβρούμε τη ζωή μας.
Μπορούμε με Τόλμη, Δύναμη και Αποφασιστικότητα να ανοίξουμε τα πανιά για την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, την κοινωνική συνοχή, τη βελτίωση της καθημερινότητας, για μια Σύγχρονη και Ανθρώπινη Μακεδονία.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ!
Χρειάζεται ένα σχέδιο πνοής για την ΠΙΕΡΙΑ. Ένα σχέδιο με πολιτικό ήθος, εντιμότητα και διαχειριστική διαφάνεια, που θα είναι καρπός μιας συμμετοχικής κοινωνίας που οφείλει να συμβάλλει με τις δικές της ιδέες στην οργάνωση μιας σύγχρονης και ανθρώπινης Μακεδονίας.

Είναι μια πρόκληση που με χαρά και ορμή επεδίωξα να την αντιμετωπίσω, κινούμενη αποκλειστικά από ένα και μοναδικό κίνητρο. Την αγάπη μου για τον τόπο που μεγάλωσα, που μεγαλώσαμε, γιατί με πολλούς από εσάς πήγαμε στα ίδια σχολεία, με άλλους παίξαμε στις ίδιες γειτονιές, με άλλους αποκτήσαμε επαγγελματικές εμπειρίες, με κάποιους έχουμε συγγενικούς δεσμούς.

Ξεκινώντας λοιπόν από την αγάπη μου για τον τόπο μας και με διάθεση να προχωρήσουμε μαζί με σχέδιο και όνειρο, για τον τόπο μας, για έναν τόπο που αξίζει να ζεις.


Το όνομα του εκλογικού συνδυασμού του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα σας είναι ήδη γνωστό «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».


Όπλο μας είναι οι ιδέες μας, η πείρα, η γνώση στην αυτοδιοικητική λειτουργία, το έργο, η διαδρομή και αποφασιστικότητά μας.

Οι Πολίτες θα δώσουν με την ψήφο τους την εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας, για τι αποδείξαμε ότι είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας!

Αποδείξαμε ότι είμαστε η τοπική Περιφερειακή Αρχή ΟΛΩΝ!

Αποδείξαμε ότι σεβόμαστε τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και την υπηρετούμε ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και επίσης αντιμετωπίζουμε τους πολίτες με εντιμότητα , ήθος και αξιοπρέπεια!

Φίλες και Φίλοι
Προσδοκούμε διεξάγοντας έναν δημοκρατικό, μαχητικό, ειλικρινή και έντιμο αγώνα, να είμαστε εκ νέου η επόμενη περιφερειακή αρχή, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική προσφορά στον τόπο μας κι όχι την κατάληψη της τοπικής εξουσίας.

Πρόθεσή μας είναι με τον αγώνα μας να αναδείξουμε το νέο ήθος στα τοπικά πράγματα, το νέο σύνολο αξιών και αρχών που εκφράζει τη δημοκρατία, την ισότητα και τη διαφάνεια, παντού, από την αρχή του 2011, που αναλάβαμε τη διοίκηση της Πιερίας.

Καταθέτουμε σήμερα, μια Ανοικτή Πρόταση Διακυβέρνησης για την Κεντρική Μακεδονία του 2020. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε και να διεκδικήσουμε όλο το εύρος και τις δυνατότητες που δημιουργεί το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο που έχει συμφωνήσει η χώρα για το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Το πρόγραμμα μας είναι κοστολογημένο και έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα. Επιδιώκει να κινητοποιηθούν μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια και να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας στον παραγωγικό εξωστρεφή ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Η πρόκληση για εμάς είναι μέσα στην επόμενη πενταετία, όχι μόνο να πετύχουμε την έξοδο από την κρίση, αλλά να βάλουμε τα θεμέλια για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, βιώσιμο και μακράς πνοής που θα στηρίζεται στις δυνάμεις της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της αειφορίας.

Φιλοδοξία μας είναι να γίνει τώρα για την Κεντρική Μακεδονία, μια νέα αρχή:
Να προχωρήσουμε Μαζί με σχέδιο και όνειρο.
Για να ξαναβρούμε τη ζωή μας.

Απόψε εδώ παρουσιάζουμε ουσιαστικά την ταυτότητα του συνδυασμού μας στην ΠΙΕΡΙΑ. Τις αρχές και τα πιστεύω μας. Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που μοιραζόμαστε. Το όραμά μας για μια νέα αντίληψη και ένα νέο ήθος στα αυτοδιοικητικά – περιφερειακά πράγματα του τόπου μας. Τις προτεραιότητές μας για ένα καλύτερο αύριο.
Παρουσίαση Περιφερειακών Συμβούλων (με αλφαβητική σειρά)
1.     Αγγέλου Αριστείδης (Άρης)
2.     Ελευθεριάδου Ελένη (Έλλη)
3.     Κατιρτζής Δημήτριος
4.     Μπιτόπουλος Στέφανος
5.     Ρέχας Κωνσταντίνος
6.     Τζόβας Απόστολος
7.     Τσιμήτρης Δημήτριος
8.     Τσιφοδήμος Μιχαήλ


Εμείς Φίλες και Φίλοι θέλουμε για τον τόπο μας το καλύτερο σήμερα και το ακόμα καλύτερο αύριο, για αυτόν τον τόπο που όλοι ονειρευόμαστε, για αυτόν τον τόπο που όλοι αγαπάμε θα δώσουμε την μάχη και θα την κερδίσουμε με πολύ δουλειά, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και ολοκληρωμένο σχέδιο!


Σας ευχαριστώ όλους, έναν προς έναν, που είστε σήμερα εδώ, που δίνετε το παρών στο επίσημο ξεκίνημα της προεκλογικής μας προσπάθειας.»