Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Απ. Τζιτζικώστας από την Κατερίνη: Δεν θυμηθήκαμε ξαφνικά την Μακεδονία Πλήθος κόσμου παρά τη βροχή στην εκδήλωση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο Τύπου - Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
«Η Κεντρική Μακεδονία έχει και θα έχει Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και δυνατή ομάδα, που καθημερινά δίνει τη μάχη μαζί με τους πολίτες. Η πρότασή μας,  είναι πρόταση
για το μέλλον του τόπου μας. Γνώμονάς μας, είναι αποκλειστικά το συμφέρον της Κεντρικής Μακεδονίας. Δύναμή μας, είσαστε εσείς και μόνο εσείς. Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη σας για να συνεχίσουμε το έργο που υλοποιούμε στην Πιερία και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία». Αυτό τόνισε στην ομιλία του στην Κατερίνη χτες το βράδυ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και εκ νέου υποψήφια Σοφία Μαυρίδου.



Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι, φίλοι, στελέχη της ‘’Αλληλεγγύης’’ και πολλοί κάτοικοι της Πιερίας, επιφυλάχθηκε εξαιρετικά θερμή υποδοχή στον Περιφερειάρχη και του ευχήθηκαν να είναι και πάλι στο τιμόνι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εγώ προσωπικά, η Αντιπεριφερειάρχης, η Σοφία Μαυρίδου, όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αλληλεγγύης  είμαστε εδώ, και είμαστε εδώ όλο αυτό το διάστημα, όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ήρθαμε τώρα. Δεν θυμηθήκαμε ξαφνικά τη Μακεδονία. Εδώ είναι ο τόπος μας. Εδώ ζούμε. Εδώ δίνουμε τον αγώνα μας. Μαζί, δίνουμε αυτόν τον αγώνα, κόντρα στα προβλήματα. Με υπομονή και επιμονή,  με τόλμη και θάρρος,  με γνώση, με συνεργασία, μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να ξαναβρούμε τη ζωή μας». Μάλιστα συμπληρώνοντας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» είπε: «οι Μακεδόνες είμαστε φτιαγμένοι από γερό μέταλλο. Προχωράμε δυνατά και προχωράμε αισιόδοξα. Αυτός ο τόπος, ο δικός μας τόπος, ξέρει να δίνει μάχες. Ξέρει να κερδίζει μάχες».


Στις ιδιαίτερες αναφορές που έκανε στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τζιτζικώστας,  στοχευμένα για την Κατερίνη και την Πιερία υπογράμμισε τις προτεραιότητες της «Αλληλεγγύης» που είναι μεταξύ άλλων οι εξής: η ολοκληρωμένη προώθηση του Τουρισμού ώστε η περιοχή να μπορεί να καταστεί ολοκληρωμένος 12μηνος προορισμός, η περαιτέρω ενίσχυση με συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας του Ολύμπου ανάλογο με αντίστοιχων Εθνικών Δρυμών στην ΕΕ, η ολοκλήρωση έργων εκσυγχρονισμού αγροτικής οδοποιίας και του αρδευτικού δικτύου με διεύρυνση παράλληλα της αντιπλημμυρικής θωράκισης, η υποστήριξη της συμβολαιακής γεωργίας, η προβολή και ανάδειξη  των αγροτικών  προϊόντων που παράγονται στην Πιερία μέσα από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου επισήμανε πως η «προσπάθεια της «Αλληλεγγύης»  έχει αντίκρισμα στην κοινωνία, γιατί γνωρίζει πως οι αγώνες μας για την ανάπτυξη του τόπου είναι διαρκείς, αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί για τα επόμενα πέντε χρόνια». Επίσης, η κ. Μαυρίδου προσφωνώντας τον Περιφερειάρχη τόνισε: «η επιλογή μας να συνεχίσουμε την κοινή πορεία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την Πιερία και την Κεντρική Μακεδονία βασίζεται στην εμπειρία, την τεχνογνωσία, αλλά κυρίως τη διάθεση για διεκδίκηση όλων αυτών που θα βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών».  Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Μαυρίδου τόνισε : «Είμαστε όλοι εδώ και συνεχίζουμε την ίδια πορεία που χαράξαμε εδώ και πάνω από τρία χρόνια. Εξακολουθούμε να κοιτάμε μπροστά οπλισμένοι με αυτοπεποίθηση και δύναμη, με πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια, με ειλικρίνεια αξίες που σμιλεύτηκαν από τις εμπειρίες μιας δύσκολης και επίπονης προσπάθειας, μιας πέτρινης – οικονομικά – τριετίας και πρωτίστως ενωτικά. Απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε εκ νέου στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας της Πιερίας, για να ξαναβρούμε τη ζωή μας».

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πιερίας της «Αλληλεγγύης», οι οποίοι είναι οι εξής :
1.      Αγγέλου Αριστείδης (Άρης)
2.      Ελευθεριάδου Ελένη (Έλλη)
3.      Κατιρτζής Δημήτριος
4.      Μπιτόπουλος Στέφανος
5.      Ρέχας Κωνσταντίνος
6.      Τζόβας Απόστολος
7.      Τσιμήτρης Δημήτριος
8.      Τσιφοδήμος Μιχαήλ
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κι επικεφαλής της Αλληλεγγύης Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε του φίλους της «Αλληλεγγύης» οι οποίοι παρά την έντονη βροχή παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.


Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, φίλους και στελέχη του συνδυασμού συναντήθηκε με τα μέλη και τη Διοίκηση του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο Όλυμπος», στη Στέγη του Συλλόγου, στην  Κατερίνη. Εκεί, έγινε δεκτός με  ιδιαίτερη θέρμη και δέχτηκε ευχές για μια νέα και ακόμη πιο δημιουργική θητεία στην Περιφέρεια. Επίσης, ο Πρόεδρος των Κοκκινοπλιτών (Βλάχων) της Πιερίας, Δημήτρης Σιαμάτας,  χάρισε στον κ. Τζιτζικώστα μια εικόνα της προστάτιδας του Συλλόγου,  Αγίας Παρασκευής.