Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο Τύπου Νίκου Μακρίδη
O υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Νίκος Μακρίδης  συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα εποχή για την Κατερίνη» επισκέφθηκε  τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, όπου ενημερώθηκε από τον
Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ρέχα και τα μέλη του Δ.Σ., για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος .
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που ενδιαφέρουν τις εμπορικές επιχειρήσεις σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, καθώς επίσης και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ληφθούν σε τοπικό επίπεδο για τη στήριξή τους.
Συγκεκριμένα εκτέθηκαν από το ΔΣ του Συλλόγου τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας της μεγάλης φορολογίας, των δανείων και των αυξημένων εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων.
Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη για άμεση ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση των  μνημείων της περιοχής μας, έτσι ώστε να προσελκύσουμε τουρίστες στην περιοχή μας όλο τον χρόνο, με αποτέλεσμα την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μακρίδης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μια διαρκεί συνεργασία του δήμου με τον εμπορικό σύλλογο έτσι ώστε  μέσα από την συνεργασία να υλοποιηθούν  προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε επιχειρήσεις, προγράμματα για ίδρυση νέων και εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων, προγράμματα βελτίωσης των δεξιοτήτων των απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ επεσήμανε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα υπάρξει μέριμνα για την λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας στον Δήμο Κατερίνης.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και η ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης και καθαριότητας κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μακρίδης  εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση προς το Δ.Σ. του Συλλόγου και δεσμεύτηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα είναι κοντά σε κάθε δραστηριότητα και πρωτοβουλία του Συλλόγου, που θα έχει στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων και την επίλυση  των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.