Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Επίσκεψη μαθητών του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησαν μαθητές  της Α' τάξης του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης, την Τρίτη 8 Απριλίου 2014, στο πλαίσιο
διδακτικής επίσκεψης.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και ενημερώθηκαν από τις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης,  Ελένη Τσιφοδήμου και Αρετή Δότσιου,  για τις αρμοδιότητες του τμήματος Χορήγησης Αδειών, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.
Στη συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον  μια παρουσίαση για τη διαχείριση των φυσικών πόρων της περιοχής καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την αειφόρο ανάπτυξη.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου υποδέχτηκε θερμά τα παιδιά και συζήτησε μαζί τους για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, τις αρμοδιότητες, τις δομές των  υπηρεσιών,  τον τρόπο λειτουργίας τους  αλλά και για τα προβλήματα που  αντιμετωπίζει στην παρούσα χρονική συγκυρία  η αυτοδιοίκηση , λόγω της δυσμενούς οικονομικής  κρίσης, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις των μαθητών.
Άλλωστε , η κ. Μαυρίδου ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν υγεία, επιτυχία στις σχολικές τους υποχρεώσεις, να απολαμβάνουν τη ξεγνοιασιά και την ανεμελιά της ηλικίας τους, να έχουν όνειρα,  φιλοδοξίες καθώς και πίστη στις δυνάμεις τους,  προκειμένου να  κατορθώσουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους.