Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Υπάρχουν και φτωχοί πολιτικοί: Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ έχει περιουσία 3 κινητά τηλέφωνα

Τρία κινητά τηλέφωνα, η περιουσία του πρωθυπουργού του Νεπάλ
Σύμφωνα με το BBC, ο πρόεδρος της Ουρουγουάης είναι ο φτωχότερος πρόεδρος του
πλανήτη, και ο φτωχότερος πρωθυπουργός, εκείνος του Νεπάλ.
Πρόκειται για τον 75χρονο Σουσίλ Κοϊράλα, ο οποίος δηλώνει στο "πόθεν έσχες" του μόνο τρία κινητά τηλέφωνα.
Τον περασμένο μήνα επέστρεψε στο δημόσιο ταμείο 650 δολάρια τα οποία επρόκειτο να δαπανήσει στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Μιανμάρ.
"Ο πρωθυπουργός επέστρεψε τα χρήματα διότι δεν ξοδεύτηκαν", δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Ο ίδιος δεν έχει σπίτι στην κατοχή του και όταν επισκέπτεται τη γενέτειρά του διαμένει ως φιλοξενούμενος στο σπίτι του αδελφού του.        
Ο Κοϊράλα, παλαίμαχος αγωνιστής της δημοκρατίας και μέλος πολιτικής οικογένειας, εξελέγη τον Φεβρουάριο στην πρωθυπουργία.
Επί σειρά ετών ήταν εξόριστος στην Ινδία για πολιτικούς λόγους και είχε φυλακιστεί μετά την εμπλοκή του σε αεροπειρατεία το 1973, με αίτημα του την εξασφάλιση πόρων για τον αγώνα του για εγκαθίδρυση δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα του.
Στις 28 Δεκεμβρίου του 2007 το προσωρινό κοινοβούλιο του Νεπάλ, το οποίο συστάθηκε ύστερα από συμφωνία των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της χώρας και των Μαοϊστών, πρώην ανταρτών ανακήρυξε το Νεπάλ ως Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αποκηρύσσοντας τη μοναρχία.
Το 2010 ξέσπασε πολιτική κρίση και τον επόμενο χρόνο έγινε Πρωθυπουργός ο Τζάλα Νατ Χανάλ και έπειτα ο Μπαμπουράμ Μπαταράι.
(Με πληροφορίες από: BBC)