Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Δ. Χαραλαμπίδου: Τραγική η κατάσταση για ασφαλισμένους και εργαζόμενους στο ΙΚΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα
Την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και οι λιγοστοί, πλέον, εργαζόμενοι του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε το κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, με επικεφαλής την υποψήφια Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, βουλευτή
ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 26 Μαρτίου το περιφερειακό κατάστημα του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου συζήτησε με το σωματείο των εργαζομένων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της δραματικής μείωσης του προσωπικού, με συνέπεια  εκτός του αυξημένου φόρτου εργασίας - καθώς αρκετοί χρειάζεται να μεταφέρουν δουλειά και στο σπίτι τους - σημαντικό μέρος των υπηρεσιών του ΙΚΑ να εκχωρείται σε ιδιωτικές εταιρίες.
Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι συνέπειες για τους ασφαλισμένους και στη δυνατότητα έγκαιρης ικανοποίησης των συνταξιοδοτικών και άλλων δικαιωμάτων τους. Είναι ενδεικτικό ότι, σήμερα η διαδικασία απονομής των συντάξεων καθυστερεί τουλάχιστον για 19 μήνες και οι υποθέσεις των ασφαλισμένων στοιβάζονται σε σάκους στα γραφεία του ΙΚΑ.
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και τα μέλη του κλιμακίου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Χριστίνα Σουλτανίδου, Παναγιώτης Φραγγίδης και Παύλος Μαλαχτάρης απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους να στηρίξουν την πρόταση για την ανατροπή στην περιφέρεια  και να συμβάλουν στο γκρέμισμα του «κάστρου» της μνημονιακής πολιτικής στην Κεντρική Μακεδονία.