Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

«Έντονο πρόβλημα η έλλειψη δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων στα δικαστήρια της Κατερίνης και εξέταση αντικειμενικής ποινικής ευθύνης για οφειλές προς το Δημόσιο»

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
«Έντονο πρόβλημα η έλλειψη δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων στα δικαστήρια της Κατερίνης και εξέταση αντικειμενικής ποινικής ευθύνης για οφειλές προς το

Δημόσιο».

Αυτά επεσήμανε κυρίως η βουλευτής στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για το πρόβλημα στην ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης .

            Η κυρία Μάνη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τόνισε τα θετικά στοιχεία του νέου νόμου, και κυρίως την πρόβλεψη να αποζημιώνονται οι πολίτες που πλήττονται τα συμφέροντά τους εξαιτίας της καθυστέρησης μιας δίκης.
            Παράλληλα όμως, όπως και κατά τις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, στάθηκε και στους λόγους που προκαλούν τεράστια προβλήματα στην ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης, και ειδικά στην υποστελέχωση των δικαστηρίων, καθώς και στο ζήτημα της αντικειμενικής ποινικής ευθύνης για οφειλές στο Δημόσιο.
            Φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάσταση στην περιφέρειά μας, την Πιερία, η βουλευτής επεσήμανε χαρακτηριστικά, ότι στο Πρωτοδικείο Κατερίνης, στην Εισαγγελία, αλλά κυρίως στο Ειρηνοδικείο, παρατηρείται έντονη έλλειψη δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται, να καθυστερεί η εκδίκαση των υποθέσεων.

            Γι’ αυτό και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των σχετικών κενών, όπως επίσης και να εξεταστεί το θέμα της αντικειμενικής ποινικής ευθύνης για οφειλές προς το Δημόσιο.