Πως μπορεί άραγε να γίνει ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, να γίνει κινητικότητα και συγχωνεύσεις, όταν τα διαθέσιμα στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων είναι λάθος? Ιδού η απορία…
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Και ξάφνου, εκεί που κάποιοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Λήμνου σέρφαραν στο ίντερνετ, έπεσαν πάνω στην …έκπληξη:
διαπίστωσαν ότι ο υγειονομικός χάρης εμφάνιζε το Νοσοκομείο τους με ένα τεράστιο αριθμό εργαζομένων!
διαπίστωσαν ότι ο υγειονομικός χάρης εμφάνιζε το Νοσοκομείο τους με ένα τεράστιο αριθμό εργαζομένων!
Σύμφωνα με την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών, οι εργαζόμενοι από τη Λήμνο έμειναν έκπληκτοι, αφού ο αριθμός των εργαζομένων που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο όχι μόνο δεν αντιστοιχούσε ούτε κατά προσέγγιση με τον αριθμό που αναφέρονταν στον υγειονομικό χάρτη, αλλά στην πραγματικότητα ο αριθμός των εργαζομένων εμφανίζονταν σχεδόν τριπλάσιος.
Η συνέχεια λίγο πολύ αναμενόμενη: οι συνδικαλιστές άρχισαν να διερευνούν τον υγειονομικό χάρτη που έχει υλοποιηθεί από το Υπ. Υγείας, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Όπως διαπίστωσε η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών, με βάση τον υγειονομικό χάρτη, νοσοκομεία που έχουν 500 εργαζόμενους εμφανίζονται να έχουν αριθμό προσωπικού τριπλάσιο ή και σχεδόν τετραπλάσιο.
Ενδεικτικά το Σισμανόγλειο της Αθήνας σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη έχει 3774 άτομα προσωπικό, το Νοσοκομείο Δράμας 1855, το Νοσοκομείο Πρέβεζας 989, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων 6112, το Νοσοκομείο Αγ Νικολάου 1111 ενώ ο Ευαγγελισμός έχει 7457 εργαζόμενους!
Η αποκάλυψη έκανε τα σωματεία των εργαζομένων να βγούνε από τα…ρούχα τους ενώ ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας με επιστολή του σε όλες τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών ζητά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του υγειονομικού χάρτη και να ενημερώσουν την Ομοσπονδία για την ακρίβεια των αναρτημένων στοιχείων.
«Ήδη οι πρώτες απαντήσεις κάνουν λόγο για σημαντικότατες αποκλίσεις ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα καταγεγραμμένα στοιχεία, όλες προς τα πάνω, εμφανίζοντας μέχρι και διπλάσιο αριθμό γιατρών σε ορισμένα Νοσοκομεία» σημειώνει ο κ.Βαρνάβας.
Και τα λανθασμένα αυτά στοιχεία δεν είναι πια απλή υπόθεση δεδομένου ότι θα αξιοποιηθούν για την ανασυγκρότηση και τις συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ.