Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

AEK: Τα σχέδια του... Ναού! (ΦΩΤΟ)

Παρουσιάστηκε το σχέδιο για το νέο γήπεδο της Ένωσης από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το βυζαντινό στυλ, η χωρητικότητα, τα 65 εκατ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμα!
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης το νέο
γήπεδο της ΑΕΚ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος τόνισε πως η Ένωση δεν γίνεται να βρίσκεται μακριά από την φυσική της έδρα.

Το γήπεδο, σύμφωνα με όσα είπε και ο αρχιτέκτονας κύριος Ανδριόπουλος, θα έχει χωρητικότητα από 32.500 μέχρι 34.000 θέσεις, θα κοστίσει 65 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι έτοιμο σε 24 μήνες.
«ΑΕΚ και Φιλαδέλφεια δεν μπορούν να είναι χώρια»

Τον λόγο πήρε πρώτα η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Έφη Αποστολάκη: «Η ΑΕΚ και η Νέα Φιλαδέλφεια δεν μπορούν να είναι χώρια. Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή ήρθε η στιγμή να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της. Μας παρουσιάστηκε ένα σχέδιο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει. Δεν θέλω να σας κρατάω σε αγωνία. Ας ξεκινήσει η παρουσίαση».

«Γήπεδο όπως αυτό που υπήρχε το 1930»

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μελισσανίδης, που τόνισε πως η ΑΕΚ επιβάλεται να επιστρέψει σπίτι της: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε τι έχουμε κάνει για το γήπεδο της ΑΕΚ και για να σας ζητήσουμε να είστε δίπλα μας στην προσπάθεια να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της, εκεί που το έχτισαν οι προγονοί της, πριν χτίσουν τα δικά τους σπίτια. ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να είναι ένα. Θέλουμε σεβόμενοι το περιβάλλον και την περιοχή. Στα σχέδιά μας είναι η κατασκευή ενός μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως αυτό που υπήρχε στον χώρο από το 1930. Το γήπεδο που θα δείτε έχει σχεδιαστεί με βυζαντινή αρχιτεκτονική. Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Να μάθω αν είστε μαζί μας όλοι σας. Αν όλες οι παρατάξεις όχι απλά ανέχονται την ΑΕΚ αλλά επιθυμούν την επιστροφή της. Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι σας και θέλω την ειλικρινή απάντησή σας, χωρίς σκοπιμότητες. Περιμένω τις ξεκάθαρες θέσεις σας».

Δύο μουσεία και 34.000 θέσεις!

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με όσα είπε ο κύριος Ανδριόπουλος και τις διαφάνειες που είδαμε, θα δημιουργηθούν στον ίδιο χώρο και δύο μουσεία, ένα με την ιστορία της ΑΕΚ και ένα για τον Ελληνική Προσφυγιά.

Το γήπεδο αναμένεται να έχει 32,500 με 34,000 χωρητικότητα, ενώ θα δημιουργηθούν 1500-2000 θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια των έργων και μόνιμες θέσεις εργασίας θα είναι από 250 μέχρι 400.

Έτοιμο σε 24 μήνες με 65 εκατ. ευρώ! 

Η κατασκευή του θα διαρκέσει 24 μήνες και θα είναι με αυτοχρηματοδότηση και χωρίς κανένα δάνειο. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 65 εκ. Ευρώ και αν εγκριθεί το σχέδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη, τότε η υλοποίηση του γηπέδου θα γίνει από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.
«Να φύγουν τα σκουπίδια, μόνο αυτό ζητάμε»

Λίγο αργότερα, τον λόγο πήρε και πάλι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Κυρατσού και θα ήθελα να πω σε όλους σας ότι ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι στο 1,4, αυτό που θα φτιάξουμε εμείς είναι στο 1. Επίσης, ο συντελεστής κάλυψης είναι στο 60%, εμείς θα είμαστε κάτω από το 45%. Και θέλω να πω ξανά ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι μόνιμος χορηγός για το Άλσος. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια που είναι εστία μόλυνσης και δεν νοείται να βρίσκονται δίπλα σε ένα τέτοιο έργο».
«Είναι ένα έργο παγκόσμιας πρωτοτυπίας που θα μετατρέψει την περιοχή μας σε κόμβο αθλητισμού, ιστορίας και πολιτισμού, αλλά το σημαντικότερο κατά την άποψή μου, είναι ένα έργο που αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ θα γίνει βασίλισσα ξανά» δήλωσε η Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας.

«Τον έστειλε ο Θεός για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο» λέει για τον Μελισσανίδη ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Κοτσάτος

Μεγάλο «ναι» και από την αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είπε ΝΑΙ στην πρόταση του. Κ. Μελισσανίδη για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. «Το σχέδιο που μας φέρατε σήμερα είναι πράγματι ένα έργο αθλητισμού και πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας δίνεται. Σε αυτό το σχέδιο δεν μπορεί κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος να έχει αντίρρηση. Ζητήσατε μια ξεκάθαρη αρχική άποψη. Εμείς λοιπόν λέμε το μεγάλο "ναι"» τόνισε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, Χάρης Τομπούλογλου

Η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη πολιτών» (είχε υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ) Β. Ματσουκά, δήλωσε πως είναι υπέρ του γηπέδου αν τηρηθεί η νομιμότητα και συμβάλει η ανέγερση του γηπέδου στην ανάπτυξη της περιοχής.
Δείτε φωτογραφίες και περισσότερες δηλώσεις σε λίγο...