Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από Ευρώπη και Ασία στην Π.Ε.Πιερίας στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Σοφία Μαυρίδου: Συντονισμένη προβολή και προώθηση της Πιερίας σε χώρες του άμεσου ενδιαφέροντός μας
 Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Π.Κ.Μ.» για
τα έτη 2013-2014 της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ., φιλοξενήθηκαν στην Π.Ε. Πιερίας  το διήμερο 3 & 4 Οκτωβρίου τριάντα (30) δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από την Ευρώπη και την Ασία. Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του τουρισμού προέρχονταν από 11 χώρες και συγκεκριμένα  από τη Ρωσία, και την Ουκρανία -που αποτελούσαν και την πλειοψηφία- τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ινδία, την Ιταλία, τη Γεωργία, το Καζακστάν, την Ολλανδία, τη Ρουμανία  και την Τουρκία, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα των τουριστικών αγορών για τις οποίες ενδιαφέρεται  τόσο η ΠΚΜ  όσο και η Π.Ε.Πιερίας.

Η εν λόγω φιλοξενία αποτελεί το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (familiarization trip) που πραγματοποιείται ως δράση ενός γενικευμένου και στοχευμένου προγράμματος τουριστικής προβολής,  με τη συμμετοχή  ανθρώπων  που ασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ, το τουριστικό προϊόν,   αποτελούν διαμορφωτές της κοινής γνώμης και δραστηριοποιούνται σε στοχευόμενες αγορές (χώρες) για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι φιλοξενούμενοι ερχόμενοι από τη Βεργίνα πέρασαν οδικώς  από Αιγίνιο, Μεθώνη, Μακρύγιαλο, Παραλία Κατερίνης, Ολυμπιακή Ακτή, Γρίτσα, Πλάκα Λιτόχωρου, Πλαταμώνα Νέοι Πόροι,  όπου είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν τη θαυμάσια ακτογραμμή της Πιερίας. Τους εκπρόσωπους των ΜΜΕ και τουριστικούς πράκτορες,   υποδέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου με τους συνεργάτης της,  κ. Αθανάσιο  Μπαρμπαγεωργόπουλο και κ. Δημήτρη Ρουκά καθώς και με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας,  κ. Ηλία Ηλιάδη, στο ξενοδοχείο Platamonas Beach,  όπου και διανυκτέρευσαν.  

 «Σας καλωσορίζω στη γη του Μύθου στη γη των Θεών και των Μουσών, σας καλωσορίζω στην Πιερία του Ολύμπου. Είναι τιμή μας  που φιλοξενούμε ανθρώπους που έδειξαν το ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν από κοντά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο τουρισμός, ο πολιτισμός και το ποιοτικό και ασφαλές τοπικό αγροτικό προϊόν αποτελούν τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηριζόμαστε για  την έξοδό μας από την οικονομική κρίση. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσετε με τον  καλύτερο τρόπο να αναδείξετε και να προβάλετε την Πιερία και το τουριστικό της προϊόν. Πέρα όμως από την γνωριμία με της ομορφιές της Πιερίας θα γνωρίσετε τους ανθρώπους της,  που γνωρίζουν  από φιλοξενία και θα σας υποδεχτούν με ένα πραγματικά ανθρώπινο χαμόγελο στα χείλη. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή διαμονή και ελπίζω σύντομα να επισκεφθείτε ξανά  την Πιερία και να έχετε το χρόνο να δείτε και άλλα όμορφα μέρη της περιοχής», δήλωσε η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.  Άλλωστε, η κ.  Μαυρίδου παραχώρησε συνέντευξη  σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ουκρανίας και της Ρωσίας, αναλύοντας τα ιδιαιτέρα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά της ελληνικής φιλοξενίας, απευθύνοντας πρόσκληση στους κατοίκους της Ουκρανίας και της Ρωσία να επισκεφθούν  την Πιερία, επισημαίνοντας τη θετική γνώμη που έχουν οι Πιεριείς για τους Ουκρανούς και Ρώσους τουρίστες και τη συμβολή τους στην τοπική οικονομία.

Στην Π. Ε. Πιερίας η ομάδα του fam trip,  συνοδευόμενη από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Π.Ε. Πιερίας,   επισκέφτηκε το αρχαιολογικό χώρο του Δίου και το Λιτόχωρο. Στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου ξεναγήθηκαν και  ενημερώθηκαν  για την Ιερή Πόλη των Μακεδόνων. Νωρίτερα,  οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα ζεστό αρωματικό ρόφημα Τσάι Ολύμπου με μέλι Πιερίας,  που προσέφερε  η Π.Ε. Πιερίας,  εκπλήσσοντας  ευχάριστα την αποστολή. Κατά την παραμονή τους στο Δίον και το Λιτόχωρο τα τηλεοπτικά κανάλια πήραν πλάνα της περιοχής ενώ είχαν και την ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη και από συμπατριώτες τους τουρίστες,  που εκείνη τη  στιγμή επέστρεφαν από  τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.
Μετά την ξενάγηση στο Δίον,  οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν στο Λιτόχωρο ,έκαναν βόλτα στα σοκάκια και στο πάρκο και απόλαυσαν τη  θέα του Θερμαϊκού.

Οι επισκέπτες της Πιερίας μέσα από τα εξαιρετικά γεύματα που απόλαυσαν, γνώρισαν  τη γαστρονομική πρόταση  της περιοχής.  Δοκίμασαν τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και αλιεύματα της Πιερίας, τα υψηλής διατροφικής αξίας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα εκλεκτά τοπικά κρασιά  καθώς και  άλλα αγαθά της περιοχής. Στους φιλοξενούμενους μοιράστηκε πλούσιο τουριστικό υλικό, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για το  τουριστικό προϊόν της Πιερίας.


Ολοκληρώνοντας  τη  δράση του πρώτου fam trip,  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  επεσήμανε ότι «σε αυτό το διήμερο δεν αναδείξαμε μόνο την Πιερία αλλά και την Πιερική φιλοξενία.  Οι επισκέπτες μας είναι σίγουρο ότι φεύγουν από τον όμορφο τόπο μας , με την ψυχή τους γεμάτη από το φως και το γαλάζιο της Πιερίας και της Μακεδονίας γενικότερα  και με την επιθυμία  να επισκεφθούν σύντομα και πάλι την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».