Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Άρση της βουλευτικής ασυλίας για τον Δ. Χριστογιάννη βουλευτή Πιερίας με τη ΝΔ

Άρση βουλευτικής ασυλίας για τρεις - Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή Μ. Κασσή

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας για τρεις βουλευτές αποφάσισε η Ολομέλεια
Την άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών, των κ.κ. Βλάχβεη, Μιχελογιαννάκη, Ταμήλο και Χριστογιάννη αποφάσισε η Βουλή ύστερα από ψηφοφορία στην Ολομέλεια, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή.

Το αίτημα αφορούσε υπόθεση κινητοποιήσεων για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ μετά από μήνυση των νέων ιδιοκτητών που ισχυρίζονται ότι ο κ. Κασσής προκάλεσε επεισόδια.

Ο ίδιος ο βουλευτής μιλώντας το πρωί στην Ολομέλεια, υπογράμμισε ότι είχε και έχει την άποψη πως η ΔΩΔΩΝΗ θα έπρεπε να περάσει στις ενώσεις παραγωγών ενώ επέμεινε ότι ακόμη και σήμερα, με ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά "με το τίμημα, τον πραγματικό ιδιοκτήτη που κρύβεται πίσω από την off shore αλλά και την προσβλητική συμπεριφορά του ειδικού εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας".

Ο κ. Κασσής ανέφερε επίσης ότι την ημέρα των επεισοδίων δεν βρισκόταν στην περιοχή και υπογράμμισε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της ΔΩΔΩΝΗΣ θα πρέπει να αφήσουν τις απειλές και να δώσουν στους παραγωγούς τα χρήματα που τους χρωστάνε γιατί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Υπέρ της ασυλίας του κ. Κασσή ψήφισαν 33 βουλευτές, 167 ψήφισαν κατά της άρσης, 10 βουλευτές ψήφισαν "παρών" και 3 ψήφισαν με λευκό.

Αντιθέτως, η Ολομέλεια ενέκρινε τις αιτήσεις άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τους βουλευτές Μενέλαο Βλάχβεη (Σερρών, ΝΔ) με 161 υπέρ της άρσης, 42 κατά, 7 "παρών" και 3 λευκά. Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Βλάχβεη είχε ζητηθεί για απιστία από κοινού κατ΄ εξακολούθηση από την οποία η περιουσιακή ζημιά υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Υπέρ της άρσης του κ. Ιωάννη Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου, ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν 203 βουλευτές, 5 βουλευτές ψήφισαν κατά, 2 "παρών" και 3 βουλευτές ψήφισαν λευκό. Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μιχελογιαννάκη αφορά σε υπόθεση απιστίας στην Υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση, συνολικής αξίας αντικειμένου της πράξης υπερβαίνουσας το ποσό των 120.000 ευρώ αλλά και αυτό των 150.000 ευρώ στρεφόμενη κατά ΟΤΑ.

Επίσης 159 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή Μιχάλη Ταμήλου (Τρικάλων, ΝΔ), 42 ψήφισαν κατά, 9 "παρών" και 1 λευκό. Η άρση ασυλίας του κ. Ταμήλου αφορά σε υπόθεση παράβασης καθήκοντος.

Για την άρση ασυλίας του Δημήτρη Χριστογιάννη (Πιερίας, ΝΔ) ψήφισαν υπέρ 151 βουλευτές, κατά 55, 6 "παρών" και 1 λευκό. Η άρση ασυλίας του κ. Χριστογιάννη αφορά σε υπόθεση σωματικής βλάβης από αμέλεια.   

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)