Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

O A. Τζιτζικώστας στο ΡΘ: "Χρειαζόμαστε προσλήψεις όχι απολύσεις"

"Δεν συμφωνούμε με τις τυφλές απολύσεις όπως επιχειρούν να κάνουν τώρα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνει πρώτα η αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων και μετά τα δούμε
τις διαρθρωτικές κινήσεις, με ένα κριτήριο την ικανότητα" δήλωσε στο ΡΘ ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστας.

"Ας αναζητήσει ευθύνες στον προκάτοχό του και όχι στις περιφέρειες και στους δήμους" απάντησε στις επικρίσεις του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης εναντίον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αξιολόγηση του προσωπικού. 

Σε ότι αφορά στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας, παραδέχθηκε πως όντως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχουν και τρομερά- όπως είπε- ελλείψεις σε κάποιες άλλες. Στο σύνολο, εξήγησε, δεν έχουμε πλεόνασμα. 

Όχι μόνο δεν χρειάζονται απολύσεις αλλά χρειάζονται προσλήψεις, ανέφερε χαρακτηριστικά. Έδωσε έμφαση στην αδυναμία που έχει ο ίδιος και όλοι οι αιρετοί της Τοπικής αυτοδιοίκησης, από το νόμο να μετακινούν υπαλλήλους από υπηρεσία σε υπηρεσία. "Αλλά αν δεν μπορώ από το νόμο να μετακινήσω υπαλλήλους τότε δεν μπορώ να διοικήσω" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

"Αν βρεθούν υπάλληλοι που δεν κάνουν τη δουλειά τους, που δεν είναι ικανοί, που, που, που, τότε ναι να φεύγουν", υπογράμμισε. Δεν θα επιτρέψω, είπε, στην περιφέρεια την ύπαρξη επίορκων υπαλλήλων που κρύβονται πίσω από την αδυναμία της δικαιοσύνης να πάρει γρήγορες αποφάσεις και συνεχίζουν να αμείβονται.

"Από τη στιγμή που μπήκα στην περιφερειακή διοίκηση, αφήνω πίσω μου τις κομματικές ταυτότητες και κοιτάζω να να κάνω σωστά τη δουλειά μου, για όλους. Αυτά είναι για όσους υπηρετούν την κεντρική σκηνή. Εμείς με ένα έχουμε να κάνουμε με το να λύνουμε προβλήματα. Ούτε αν είναι μπλε, κόκκινα ή πράσινα.

Θέλουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που θα αντιληφθεί ότι έχει να κερδίσει η χώρα ενδυναμώνοντας τις περιφέρειες", κατάληξε ο κ. Τζιτζικώστας. 

rthess.gr/