1.     Εδώ και πολύ καιρό έχει έρθει το εν λόγω θέμα στην επιτροπή. Λόγω του πέρατος του χρόνου και επειδή η συγκεκριμένη λίστα περιελάμβανε αρκετά ονόματα, αποφασίσαμε να την αναβάλουμε για την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, όπως και έγινε. Αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις και υπήρξαν αρκετές ενστάσεις, αποφασίσαμε ομόφωνα να παραπέμψουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνεπώς η κυρία Τσιμήτρη ψεύδεται όταν ισχυρίζεται πως δεν επιληφθήκαμε του θέματος. Εδώ πρέπει να προσθέσουμε πως η επιτροπή από τότε που συστάθηκε λειτουργεί άψογα και όλες της οι αποφάσεις είναι σχεδόν ομόφωνες
2.     Από την σύσταση του Δήμου Δίου – Ολύμπου, το συγκεκριμένο θέμα έχει έρθει πολλές φορές στην επικαιρότητα αλλά την τελευταία στιγμή αποσυρόταν. Θεωρούμε ότι αυτό και μόνο, γεννά πολλά ερωτήματα.
3.     Κυρία Τσιμήτρη, η λίστα που ήρθε στην Επιτροπή μας είχε αρχικά 136 ονόματα. Ο κύριος Κιάφας ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δίου είχε ψηφίσει τότε μια λίστα με 97 ονόματα στις 28/12/2010 – δηλαδή 2 μήνες μετά τις εκλογές. Τελικά στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε οριακά μια λίστα με 44 ονόματα.

Τα μέλη της Επιτροπής

Κιάφας Πέτρος
Τσιφοδήμος Αθανάσιος
Κουρίτα Αικατερίνη
Κρεμέτης Μιχαήλ
Μόχλα Ευαγγελία

Επί προσωπικού
Κυρία Τσιμήτρη ορθώς αναφέρεται στην επιστολή σας πως ψήφισα χωρίς ενδοιασμό, ως δημοτικός σύμβουλος του πρώην Δήμου Δίου, τη διαγραφή των χρεών.
Ψήφισα τότε μια λίστα με 97 ονόματα ενώ στην Επιτροπή Διαγραφής Χρεών ήρθε άλλη λίστα με 136 ονόματα. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η λίστα που έφτασε είχε τελικά 44 ονόματα, αφού πρώτα με εισήγηση του Δημάρχου αναβλήθηκε από προηγούμενο Δ.Σ. λόγω ελλιπούς ενημέρωσης.
Η λίστα της διαγραφής των χρεών 44 ονομάτων πέρασε τελικά με οριακή πλειοψηφία από το Δ.Σ. με ψήφους της αντιπολίτευσης, από την συμπολίτευση μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι :Κιάφας, Παπαδημητρίου, Χατζής Αντ., Ελευθερίου, Νούλα και από την αντιπολίτευση: Τσιφοδήμος, Λάππας, Μόχλα, Κουρίτα, Χατζής Δ.

Κυρία Τσιμήτρη, άλλη φορά όταν μιλάμε για αίσθημα ευθύνης καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεκτικοί. Άλλωστε εσείς ήσασταν αυτή που ψήφισε με επιφύλαξη τον προϋπολογισμό, για τις αποδόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, του πρώην Δήμου Δίου.
Να σας υπενθυμίσω πως στον πρώην Δήμου Δίου ασκούσατε διοίκηση από τη θέση της Αντιδημάρχου.

Με τιμή,
Πέτρος Κιάφας