Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Formula με ελληνική υπογραφή!

Ρεπορτάζ: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Κι όμως, οι Έλληνες μπορούμε... Με πολλή δουλειά, κέφι, ιδέες και με ελάχιστα έως... καθόλου χρήματα, η φοιτητική ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατάφερε να κατασκευάσει
το δικό της αγωνιστικό μονοθέσιο και μάλιστα να το παρουσιάσει πριν από λίγες ημέρες στο κοινό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ανάλογες προσπάθειες έχουμε δει και στο παρελθόν. Δυστυχώς, σπάνια υπάρχει συνέχεια, με αποτέλεσμα επιστήμονες με όρεξη και μεράκι να μένουν αναξιοποίητοι ή απλώς να ταξιδεύουν εκτός συνόρων σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της... Μια έκφραση που την έχουμε ακούσει πολλές φορές και τελικά ταιριάζει γάντι σε τέτοιες περιπτώσεις.
Τέσσερα χρόνια δουλειά...
Για να φτιαχτεί το ελληνικό μονοθέσιο με την ονομασία «Χείρων» έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια σκληρή δουλειά τόσο από πλευράς κατασκευής όσο και δοκιμών, προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στις σκληρές συνθήκες ενός αγώνα. Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο που παράγεται εξολοκλήρου από φοιτητές του Π.Θ. και η ομάδα θα το παρουσιάσει στον διεθνή διαγωνισμό Formula SAE που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο. Εκεί θα λάβει μέρος κανονικά σε αγώνα μήκους 22 χιλιομέτρων και θα αναμετρηθεί με σχεδόν 500 πανεπιστήμια.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr