Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Σαμαράς: Κανείς δεν έκλαψε για τους 1,5 εκατ. ανέργους – Θα μας δώσουν κι άλλα λεφτά αν πετύχουμε τους στόχους μας

- Δε θα ληφθούν νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο κι ας το εύχονται κάποιοι λέει ο Αντώνης Σαμαράς 
- «Ο φόρος πολυτελείας έρχεται νωρίτερα για να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις στρατιωτικών»
- «Θα απολυθεί μόνο στο 2% των δημοσίων υπαλλήλων»
- «Ο Φώτης Κουβέλης με αδίκησε και αδίκησε και τον εαυτό του»
- «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θα κατέβουν μαζί στις εκλογές – Θέλω να εξαντλήσω την 4ετία»
- Για τη Χρυσή Αυγή: Διακηρυγμένοι νεοναζί, λαθρέμποροι του πατριωτισμού

Την ανεργία θέτει ως προτεραιότητά του ο πρωθυπουργός, που στέλνει μήνυμα πως αν η Ελλάδα «πιάσει» τους στόχους της και εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα, «αποτελεί δέσμευση των Ευρωπαίων για επιπλέον βοήθεια».

«Προτεραιότητά μου είναι οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος», λέει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής. 
Στις 8 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο και η συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα
Η συνολική πορεία της οικονομίας δεν αμφισβητείται «από πουθενά», λέει και αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο λέγοντας «γενικώς, το προβλέπουν - μερικοί, μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε». 

Σημειώνει πως "παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο λέει πως "σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο». 
Διερωτάται αν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία ή αν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές. 

Τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ, λέει. 

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα αφού το κλίμα για την οικονομία έχει αντιστραφεί και στην περιοχή υπάρχει αστάθεια. Είναι ευκαιρία να πάμε ένα βήμα -ή περισσότερα βήματα -πιο μπροστά».

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ


Θα συνεργαζόμουν πάλι με τον Φώτη Κουβέλη τονίζει στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του.

Ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους, συνεχίζει και σημειώνει πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές. Δηλώνει επίσης ότι σκέφτεται πως πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία. 

Κεφάλαιο Χρυσή Αυγή


Είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως «λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα (...) κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα. (...) Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα !Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα» λέει, σημειώνοντας ότι οι νεοναζί είναι ό,τι πιο μισητό για τους Ευρωπαίους.

http://www.newsit.gr/