Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ :

 ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΤΡΟΪΚΑ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχοντας ταυτιστεί με τις απαιτήσεις των τραπεζιτών και τις εντολές των δανειστών συνεχίζει την ανήλεη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, οδηγώντας ολόκληρη την κοινωνία στην καταστροφή. 

Το νέο μίνι μνημόνιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή, «συμπληρώνει» και επιταχύνει την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και απαιτήσεων των τροικανών «συμμάχων». Μέσα από το πολυνομοσχέδιο προωθείται η απαίτηση του κεφαλαίου για την κατάργηση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, νέα φορομπηχτικά μέτρα τίθενται εν ισχύ, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες διαλύονται. Ταυτόχρονα διαμορφώνονται οι όροι προκειμένου να προωθηθεί ένα νέο κύμα απολύσεων στο Δημόσιο το φθινόπωρο, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέα λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου, κατάργηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και νέες δραματικές μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι τροϊκανοί «σύμμαχοι» έχουν τόσο θράσος που τολμούν με τις αποφάσεις τους να κλείνουν ακόμα και σχολεία, να απολύουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, να ανακοινώνουν λουκέτα σε νοσοκομεία και απολύσεις στην υγεία, να βάζουν σε επιτροπεία τους Δήμους, να ετοιμάζουν το κλείσιμο κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης (όπως βρεφονηπιακούς σταθμούς) και να παύουν τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.
Το μέλλον το δικό μας και της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η ανεργία και οι μισθοί των 300€. Δεν μπορεί η κοινωνία να προχωρήσει χωρίς νοσοκομεία σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει με συντάξεις πείνας και ανθρώπους που θα ζουν στα παγκάκια και θα σιτίζονται στα συσσίτια. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι δεν έχουν ανάγκη από ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, δεν τους λείπουν οι ώρες να ψωνίσουν. Οι μνημονιακοί φρόντισαν να σφαγιάσουν εν ψυχρώ μισθούς και συντάξεις και να στείλουν χιλιάδες στις ουρές του ΟΑΕΔ.
 Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει αυτή την ώρα να κάνουν κοινό μέτωπο απέναντι στον κανιβαλισμό Σαμαρά-Βενιζέλου.
Αντί να μας τεμαχίζει κομμάτι-κομμάτι το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας. Για να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική, να αγωνιστούμε για την ανατροπή της και να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα, μακριά από τα Μνημόνια της καταστροφής και της φτώχειας.
Η Γενική Απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 16 Ιουλίου είναι το βήμα για την αμφισβήτηση του πολυνομοσχεδίου. Για να πούμε μαζικά ΟΧΙ στην κατάργηση του κατώτατου μισθού, στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στους νέους φόρους, στους πλειστηριασμούς κατοικιών. Για να δείξουμε ότι η κοινωνία αντιστέκεται και αγωνίζεται για την Ανατροπή της κυβέρνησης και της βάρβαρης πολιτικής της.
ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 10.00 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝH    

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ  ΠΙΕΡΙΑΣ